+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

news-photo

Зустріч директора ГО “Фонд "Відкрита політика” Ірини Жданової та в.о. Міністра екології Анни Вронської із Послом Франції в Україні Пані Ізабель Дюмонн

18/03/2016 23:43

17 березня у Посольстві Франції в Україні відбулася зустріч генерального директора Громадського Об`єднання “Фонд "Відкрита політика” Ірини Жданової та в.о. Міністра екології та природних ресурсів України Анни Вронської із Послом Франції в Україні Пані Ізабель Дюмон. Також були присутні директор Французького інституту Паскаль Сльвінськи та аташе з питань наукового та університетського співробітництва Посольства Франції в Україні Сільван Ріголле.

Метою зустрічі було обговорення можливості подальшої співпраці Фонду, Міністерства та Посольства Франції в екологічному напрямку.

Під час зустрічі в.о. Міністром екології Анною Вронською було піднято низка питань. Серед яких і питання екології Чорнобиля - теми болючої, але надзвичайно важливої для України. До того ж цього року відзначатиметься 30 річниця трагедії.

Ірина Жданова презентувала кілька концепцій проектів, які об'єднані однією ідеєю - екологія як інструмент примирення. Адже екологічні проблеми - це те, що безпосередньо стосується кожного з нас, тому саме екологія може стати тим консолідуючим фактором, який зможе об'єднати країну.

Ізабель Дюмон підтримала цю ідею, адже під час останньої поїздки на Схід, вона була приємно вражена, що школярі просили розповісти їм про глобальні зміни клімату.

І Анна Вронська, і Ірина Жданова наголосили на необхідності залучення молоді до екологічних проектів, на проведенні роботи з місцевими громадами щодо розвитку зеленого туризму на місцях, і відповідно створення нових робочих місць, а також підвищення рівня екологічної культури. Було зауважено, що до таких проектів потрібно підключати інвестиції великих французьких корпорацій, у тому числі Ів Роше.

Попередньо було домовлено про спільну організацію цьогорічного Фестивалю науки під загальною темою - “Глобальні зміни клімату”.

Насамкінець Анна Вронська розповіла про ідею підтримки шкільних олімпіад з біології, екології, французької мови.

Варто зазначити, що Міністерство екології та природних ресурсів України відкрите до співпраці з громадськими організаціями. Досвід Фонду " Відкрита політика" свідчить про надзвичайно швидкі та відкриті комунікації цього Міністерства з НГО.

Сподіваємося, дана зустріч - маленький крок на шляху великої співпраці.

Читайте також про зустріч на каналі Facebook Громадська організація "Фонд "Відкрита політика"