+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Фонд "Відкрита політика" презентував свої проекти на виставці "Зроблено в Києві"

26/05/2017 14:52

взяла участь у виставці «Зроблено в Києві», яка була присвячена Дню Києва та проходила в «КиївЕкспоПлазі».
В рамках виставки Фонд спільно з ТОВ «АКЦЕНТ» презентував проект «Відкритий центр дистанційної освіти GREEN STREAM на базі платформи MobiSchool».
Презентацію проекту під час прямого включення з Кризькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Марківської районної державної адміністрації Луганської області, яка знаходиться на лінії зіткнення, відвідали Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та мер Києва Віталій Кличко.


Зміст проекту передбачає синергію навчальних предметів у єдиному освітньому середовищі, ядром якого є робототехніка. Центр реалізує принципи дослідно-орієнтовного навчання, спрямованого на формування відповідального громадянина.
Проект впроваджується з метою розширення доступу дітей і молоді з Криму та Донбасу, віддалених сіл та маленьких міст, дітей з обмеженими можливостями до якісної інноваційної освіти спрямованої на цінності сталого розвитку. Проект спрямований також на  формування патріотизму та критичного, креативного мислення  через уроки мистецтва, праці, реалізовані як майстерні з традиційного мистецтва в поєднанні із вивченням природничих дисциплін, ІТ, інженерингу, математики.
Модератори проекту GREEN STREAM на базі платформи MobiSchool – керівник ГО «Фонд «Відкрита політика», канд. іст. наук Ірина ЖДАНОВА; генеральний директор ТОВ «Акцент» (Київ), доктор пед. наук, професор Любов КАРТАШОВА; гол. наук. консультант ТОВ «Акцент» (Київ) канд.. фіз.-мат. наук, доцент Віталій ЛАПИНСЬКИЙ.
Більше  про проект тут: https://www.slideshare.net/OpenPolicyFoundation/stream-75990971


Також під час виставки «Зроблено в Києві» Громадська організація «Фонд «Відкрита політика»», в особі виконавчого директора Жданової Ірини Анатоліївни підписала угоду про співпрацю з Радою директорів підприємств, установ та організацій міста Києва при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), в особі голови Осадчого Олександра Володимировича.




Окрім презентації проекту, на стенді Фонду «Відкрита політика» працювали GREEN STREAM МАЙСТЕРНІ, учасниками яких стали учні з батьками та вчителі Дитячої інженерної академії, Нововолинського ліцею-інтернату та Навчально-виховного комплексу «ЕкоНад».
Науково-творча майстерня з «Робототехніки». Модератор – директор Дитячої інженерної академії Дмитро БОРОВИК.


Науково-творча майстерня з «Астрономії». Модератор – керівник секції «АСТРОНОМІЯ» Міжнародної Зеленої школи, старший науковий співробітник відділу природної флори Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка НАН України, координатор Міжнародної астрономічної організації International Comet Quarterly в Україні, керівник секції «Астрономія» відділення МАН в м. Києві, канд. біол. наук Олександр БАРАНСЬКИЙ. Учасники: учні та вчителі фізики, астрономії Ново-Волинського ліцею (Волинська обл.).
Науково-творча майстерня «Інженеринг. Соломоплетіння». Модератор – секції «ЕТНОМАЙСТЕРНЯ» Міжнародної Зеленої школи, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Раїса ПАВЛЕНКО.


Також під час виставки на сцені на стенді Фонду «Відкрита політика» виступив керівник секцій «МИСТЕЦТВОЗНАВСТВО», «ФОЛЬКЛОР» Міжнародної Зеленої школи, заслужений артист України, кобзар, лірник, керівник гурту «ХОРЕЯ КОЗАЦЬКА» Тарас КОМПАНІЧЕНКО.






Проект «Відкритий центр дистанційної освіти GREEN STREAM» є пріоритетним у діяльності Фонду в 2018 році.
Організаційне забезпечення виставки здійснював Департамент промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації.
Деталі на сайті виставки: madein.kievcity.gov.ua.