+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

У Міжнародній зеленій школі була проведена Доброчинна сесія GreenLab для дітей, які постраждали від війни на Сході України

13/08/2019 15:07

У Міжнародній зеленій школі була проведена Доброчинна сесія GreenLab для дітей, які постраждали від війни на Сході України

З 25 липня по 6 серпня 2019 року у високогірному селі Космач Івано-Франківської області відбувалася Доброчинна сесія Міжнародної зеленої школи імені Клима Чурюмова для дітей, котрі постраждали від війни. Цього разу до зеленошкільської спільноти долучилась група дітей із Верхньоторецького на Донеччині. Проведення сесії стало можливим завдяки підтримці вчителя Еріка Левіса та його учнів зі школи містечка Ліонс, штат Нью-Йорк, США.

 

Упродовж двох тижнів наші зеленошкільці знайомилися з флорою та фауною українських Карпат, відвідували лекторій з біології, де вивчали особливості здорового харчування, знайомилися з будовою клітини рослинних та тваринних організмів, досліджували процеси фотосинтезу та дихання рослин. Під час проведення дослідів з біології  діти вчилися працювати з новеньким мікроскопом, вони самостійно (під чітким керівництвом Решетник Катерини) готували тимчасові мікропрепарати та розглядали їх у полі зору мікроскопу, також вивчали явище плазмолізу та деплазмолізу, досліджували будову продихів та вчилися їх рахувати разом з викладачем кафедри фізіології та біохімії рослин, заступником декана Біологічного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса Катериною Решетник. Цікавою родзинкою сесії став челендж з посадки ялинок, який започаткували учні для збереження Карпатських лісів та порятунку Планети. У вільний від занять час зеленошкільці ходили у походи в гори, дивились фільми, вивчали культуру гуцульських Карпат та мали Speaking Club з волонтеркою Корпусу миру Жанін Вінн. 

 

Крім того, наші зеленошкільці вивчали українську традиційну культуру в центрі Гуцульщини – селі Космач. Для учасників Доброчинної сесії були проведені майстер-клас з гончарства, виготовлення витинанок, соломоплетіння, писанкарства, виготовлення гуцульських сирних коників, був проведений конкурс мальовничі пейзажі Карпат.

 

Час проведений у Міжнародній зеленій школі назавжди закарбувався у пам’яті учасників та залишив позитивні враження, якими ми ділимось із вами:

 

Арсеній: Мені сподобалось займатися рукоділлям, похід у гори за афинами  був казковий. Майстер клас з дизайну одягу від Альони сподобався. Дуже сподобався похід до водоспаду, в захваті від того, що ми робили вироби із сиру, сподобались гра крокодил, вікторина Україна, поясни слово, похід до гончара, де ми робили посуд власноруч.

 

Сашко: Мені дуже сподобався похід у гори. Я в захваті від походу до гончара. І ще мені сподобалося як у вечері ми дивились фільми Хроники нарнии. 

 

Марія: Мені сподобалося, що ці дні були  незабутніми, я знайшла багато друзів, їжа була незабутня - (особливо оладки з варенням), дуже сподобалась Ватра, де кожен день ми розповідали, як добре чи не дуже пройшов день, мені сподобалося  соломоплетіння та писанкарство, ще сподобалася дуже біологія. Я дуже багато дізналася про природу та про життя у природі, ще понравилась руханка, вчителі мені теж дуже сподобалися. Сподіваюсь, я ще приїду. До нових зустрічей!)

 

Олеся: Цей табір мене надихнув на творчість та здоровий спосіб життя. Складно розлучатися з цим місцем. Мені тут сподобалося все, але декілька днів йшли дощі. Заняття, відвідування майстер-класів, руханка - я буду сумувати за цим.

 

Дмитро: Мені  сподобався похід у гори до каменя Довбуша, сподобалось робити вироби у Гончара, але важко було йти , ще ми дивились фильм Хроніки Нарнії та інші мультфільми, ще сподобалось робити вироби з Наталією Оверчук . Не сподобалось те, що ішов дощ і я захворів.

 

Кирило: Мені сподобався похід у гори, до річки, майстер клас з бісероплетіння, вечірні гуцульські танці, та пейзажі.

 

Яна: За всю сесію мені все сподобалось. Мені дуже сподобалося,що Кирило мене постійно смішить. Дуже сильно сподобався Дружок, від класний. Сподобалось, що тут дуже класні діти.

 

Аліна: За всю эту сессию мне много чего понравилось. Мне очень сильно понравилась биология, мы научились работать с микроскопом, правильно держать стекло, делать временные препараты. Также, мне очень сильно понравились походы в горы, было тяжело, но это того стоило. Я очень рада что научилась разрисовывать писанки, и я рада, что это у меня неплохо получалось. Понравилась встреча с Жанин, из её видео и рассказов я вынесла много чего полезного, например: то, что нужно защищать экологию, не нужно её загрязнять. Жаль, что от нас уехала Екатерина Сергеевна, я за ней очень скучаю. Костер каждый день был особенный, шутки Кирилла незабываемые. Я рада, что у нас случилось пополнение и к нам приехал Вова. А самое главное что мне не понравилось, это то что шел дождь. Наверное, больше всего мне понравилось, программа сессии и что я завела новых друзей. 

 

Костя: Мені дуже сподобалося в Міжнародній Зеленій школі,  тут був я перший раз, і залишився в захваті від цього чудового місця. В мене з'явилася нові друзі, з якими чудово проводити навчання та вільний час. Заняття з біології були дуже цікавими, а найцікавіше коли ми працювали з мікроскопом. Походи у гори та до водоспаду були пречудовими. А також, мені сподобалося як ми з хлопцями у вільний час грали у футбол). Дуже хочеться повернутися сюди ще!

 

Щоденник сесії та фотоальбом  розміщено на фб сторінці https://www.facebook.com/IGSKosmach/

 

Доброчинна сесія для дітей, що постраждали від війни на Сході України відбувається за підтримки вчителя Еріка Левіса та його учнів зі школи містечка Ліонс, штат НЙ, США/Lyons central school, NY, USA. Дякуємо!

 

#InternationalGreenSchool #GreenLab #Доброчиннасесія #donnu_bio #МЗШ#IGS #OсвітуКожному #DostupnaOsvita 

#ФондВідкритаПолітика #міжнародназеленашкола #openGreenSTREAM

#Верхньоторецьке

#Stus_University #DonNU