+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Наука і етно: тетраедри, октаедри, додекаедри та хімія кристалів мінералів у поєднанні з соломоплетінням

16/05/2018 19:00

Альтернативна інноваційна школа для юних стартаперів Міжнародна зелена школа Клима Чурюмова стала учасником етнофестивалю «Великдень в Космачі», який відбувася12 та 13 травня в селищі Космач. З 2007 року цей фестиваль традиційно проводиться весною у селі Космач Івано-Франківської області. Адже ця місцевість славиться своїми писанкарями та народними майстрами. Метою фестивалю є популяризація етнотрадицій, відродження місцевого мистецтва та ремесел.

Команда Міжнародної зеленої школи (вона базується в селищі Космач) також стала учасником фестивалю, показала горянам та гостям, що наука і мистецтво можуть поєднуватись та існувати цікавою формою для навчання дітей.

Програма, яка була представлена:

- презентація проектів Міжнародної зеленої школи за програмою GREEN STREAM та мультфільмів, створених в Міжнародній зеленій школі та гірській школі с. Космач (представили Ірина ЗАГОРОДНЯ та Юлія НІКА);

- майстер-класи:

«Соломоплетіння та хімія кристалів мінералів»;
«Виготовлення солом’яного павука із тетраедрів»;
«Виготовлення солом’яних світильників з моделей кристалів» .

Модератори майстерень соломоплетіння та веселої науки - Раїса ПАВЛЕНКО, керівник творчого об'єднання «Солом’яне диво» Центру дитячо-юнацької творчості Дніпровського району м. Києва; координатор Міжнародної зеленої школи Юлія НІКА та Інна БОНДАРЕНКО,

- майстер-класи:

«Хімія сирних коників» від вчителя Космач-Ставницької школи І-ІІ ступенів Галини ЛУЦЯК та координатора МЗШ Юлії НІКИ,

- стендові доповіді:

«Геометрія писанкарства» - Ірина ЄГОРЧЕНКО, канд. мат. наук, старший науковий співробітник Інституту математики НАНУ; «Фізика музики» - Олексій ВОРОНКІН, канд. пед. наук, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, викладач Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф’єва, автор навчальних і методичних посібників.

Педагоги Зеленої школи зацікавили не тільки дітей, а й дорослих космачан цікавинками. Присутні дізналися: що спільного між фулереном і солом’яним павуком, який фермент додають в сир та що спільного між мінералами та соломою.

Програма підготовлена Міжнародною зеленою школою в партнерстві з Космач-Ставницькою ЗОШ І-ІІ ступенів та відбувалася на локаціях фестивалю в центрі с. Космач та в приміщенні МЗШ на присілку Ставник.

На етнофестиваль з’їхались майстри з різних куточків Івано-Франківської області, були представлені цікаві роботи, присутні змогли поділитися досвідом під час проведення майстер-класів. Також було організовано концертну програму за участі різних фольклорних колективів. Особливо колоритними були космачани у своєму традиційному вбранні жовтогарячого кольору. Завершився фестиваль карпатською ватрою та запальними традиційними танцями.

А команда Міжнародної зеленої школи вже готується до літніх сесій, які зовсім скоро розпочнуться. Тому скоріше реєструйтеся

Більше про Міжнародну зелену школу

Про цінності Зеленої школи

Контакти:
ГО «Фонд «Відкрита політика».
Тел.: +38 044 279 00 96;
www.openpolicy.org.ua
Адреса: м. Київ,
вул. Прорізна, 23Б

Адреса
Міжнародної зеленої школи:
с. Космач Косівського р-ну
вул Ставницька, 28
Координати геолокаціі: 48.308176,24.832688.
Тел.: +38 098 041 7449;
+38 067 454 45 16
E-mail: igskosmach@gmail.com