+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

У Зеленій школі розпочалася нова програма GREEN STREAM. Є вільні місця на робототехніку

26/07/2017 12:19

У Альтернативній інноваційній школі для юних стартаперів Міжнародній зеленій школі Клима Чурюмова в Карпатах у рамках XV сесії (24 липня – 6 серпня) розпочалася нова програма Фонду "Відкрита політика" GREEN STREAM для вчителів сільських шкіл та освітян зі Сходу України.


Учасники: сільські вчителі з Полтавської та Івано-Франківської областей, а також з Краматорська та Сєвєродонецька, Житомира та Києва.

В рамках програми освітяни разом навчатимуться робототехніці, дистанційному навчанню та проектній роботі в зеленому просторі українських Карпат.

В рамках програми GREEN STREAM 25-28 липня відбудеться тренінг для вчителів на тему: «GREEN STREAM: формування в місцевих громадах команд для впровадження дистанційної освіти та робототехніки в школах».

Дивіться також: Відеоролик – що таке GREEN STREAM.


Програма тренінгу

25 липня, 11:00-18:00

Місце проведення: Міжнародна зелена школа, с. Космач, присілок Ставник, вул. Ставницька, 128. Геолокація 48.308176,24.832688

І секція. Модератор: ЖДАНОВА Ірина Анатоліївна, керівник ГО «Фонд «Відкрита політика», координатор Громадянської платформи з реформування наукової сфери в Україні, канд. істор. наук.

1. STREAM освіта: міжнародний досвід та кращі вітчизняні практики.

2. Проектний менеджмент як інструмент додаткового залучення фінансування в місцеві громади для забезпечення діяльності навчальних закладів:
  • грантова підтримка освітніх проектів, фінансові інструменти ЄС;
  • правиламиила написання проектних заявок.

3. Практичне заняття.

26 липня, 10:00-19:00

Місце проведення: Космацька ЗОШ І-ІІІ ступенів, с. Космач, центр, вул. Шевченка, 5а.

ІІ секція. Модератор: СТЕПАНЕНКО Ганна Іллівна, ст. викладач Луганського інституту післядипломної педагогічної освіти (м. Сєвєродонецьк).

1. Ідеальний дистанційний курс – що це? Огляд можливостей Інтернет-технологій та Інтернет-платформ для розробки дистанційних курсів.

2. Безкоштовні інструменти корпорацій Microsoft та Google для впровадження дистанційної освіти:
  • розробка навчального блогу Google для створення дистанційного курсу;
  • інструмент Microsoft OneNote для створення дистанційного курсу.

27 липня, 10:00-19:00

Місце проведення: Космацька ЗОШ І-ІІІ ступенів, с. Космач, центр, вул. Шевченка, 5 а.

ІІ секція. Модератор: СТЕПАНЕНКО Ганна Іллівна, ст. викладач Луганського інституту післядипломної педагогічної освіти (м. Сєвєродонецьк).

3. Інструменти для створення інтерактивного контенту для заповнення дистанційного курсу: LearningApps, Рadlet, Thinglink, Calameo.

4. Можливості платформи Moodle для впровадження дистанційного навчання.

28 липня, 10:00-14:00

Місце проведення: Міжнародна зелена школа, с. Космач, присілок Ставник, вул. Ставницька, 128. Геолокація 48.308176,24.832688

ІІІ секція. Модератор: ВОВКОВИНСЬКА Наталія Вадимівна, викладач робототехніки в ДНЗ «Дитяча інженерна академія», гол. редактор науково-методичного журналу «Комп’ютер у школі та сім’ї».

1. Організація гуртка робототехніки в школі: організаційне, методичне, програмне, технічне забезпечення.

2. Особливості роботи з навчальними комплектами з робототехніки LEGO MINDSTORMS Education EV3 та «Перші механізми».

3. Підготовка вчителів та учнів до запису відеоуроків.

Також під час XV сесії МЗШ (24 липня – 6 серпня) буде працювати і ЛІТНЯ ШКОЛА РОБОТОТЕХНІКИ для дітей, де буде записуватися пілотний курс відеоуроків з робототехніки, праці (на основі українського традиційного мистецтва), хімії.

З 30 липня по 6 серпня для дітей є вільні місця. Ціна 2 900 грн.

На заняттях діти та дорослі дізнаються:

  • Що вивчає робототехніка.
  • Що таке робот, яка їх класифікація.
  • Основний принцип керування роботами.
  • А також познайомляться з набором Lego Mindstorms: його базовими несучими елементами, елементами передавання руху, системним модулем, двигунами, датчиками, елементами з’єднання, правилами складання та розбирання конструкцій та іншими цікавинками.
  • Складуть конструкції моделі робота за інструкцією, програму для моделі робота, програму для керування рухами робота та багато іншого.

Додатково в програмі: запис відеоуроків пілотного курсу «GREEN STREAM» (уроки з робототехніки, праці (мистецтва), хімії), етно-майстерні, тіньовий театр, майстер-класи з традиційних гуцульських танців, екскурсії, науково-популярні лабораторії для дітей з палеонтології (в т.ч. палеонтологічна пісочниця), хімії, біології, походи в гори.

Більше: http://openpolicy.org.ua/igs/news/113/

Контакти: Юлія Ніка – 098 041 7449, 066 078 1657, Катерина Купріян – 068 306 2301, 050 270 3657, igskosmach@gmail.com. Організатор Міжнародної зеленої школи – ГО «Фонд «Відкрита політика».

Приєднуйтесь до МЗШ у Фейбуці.

ДАВАЙТЕ РАЗОМ МРІЯТИ ТА ДІЯТИ, ТВОРИТИ ТА ДРУЖИТИ!