+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

news-photo

Такого не вчать у звичайній школі: Міжнародна зелена школа провела майстер-класи з робототехніки, геометрії та біології у Мистецькому Арсеналі

19/12/2016 21:24

Міжнародна зелена школа (МЗШ) ГО «Фонд «Відкрита політика» продовжує втілювати STREAM-освіту в Україні. Так, 18 грудня у Мистецькому Арсеналі на виставці "Як тебе звати?" МЗШ спільно з Дитячою інженерною академією провела захоплюючий майстер-клас з робототехніки.
Усі бажаючі могли долучитись до лабораторії робототехніки. Діти й дорослі були здивовані, побачивши роботів, які можуть  передавати зображення на дистанції до 100 метрів або тримати рівновагу, пересуваючись навіть на 2 коліщатках!, яких сконструювали маленькі учні інженерної академії. Керувати роботами можна за допомогою ультрафіолетових датчиків , які зчитують колір.
Діти змогли  відчути себе справжніми інженерами. За допомогою комп’ютерної програми 3D-моделювання створити власну модель та відтворити найпростіші - за допомогою Lego. Модератором цього кібердійства був директор Дитячої інженерної академії Дмитро БОРОВИК.


На заході були присутні родини з Криму та Донбасу, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема та генеральний директор Фонду "Відкрита політика" Ірина Жданова та представники МОН, вчені.






Також на заході були презентовані соціальні ролики, створені Фондом «Відкрита політика», про рівний доступ до української освіти школярів з Донбасу і Криму. Був презентований і ролик по робототехніці "Робот-дослідник?Це просто!".
https://www.youtube.com/watch?v=gjKjApkCd7Q




У цей же день на Різдвяному Арсеналі Міжнародна зелена школа поєднала науку та мистецтво на майстер-класі «геометрія соломоплетіння».
Дорослі й малеча сповна відчули український святковий дух та із захватом майстрували традиційного українського різдвяного солом’яного павука, який вважається символом Всесвіту.
Допомагав розібратись у схемі плетіння павука народний майстер Тарас Бульба, а в той же час Олена Павлюк, вчитель математики фізико-математичного ліцею № 208 м. Києва, пояснювала геометрію на прикладі конструкцій із соломи.
Складні геометричні фігури набагато легше зрозуміти, якщо вони наочно продемонстровані, тому маленькі і дорослі учасники заходу отримали не тільки майстер-клас з соломоплетіння, а знання з математики. Саме для цього створена Міжнародна зелена школа.






Мумії пташок, черепи та кістки. Думаєте, це кадри з якоїсь страшилки? Ні, це урок біології від Міжнародної зеленої школи на виставці "Як тебе звати?" у Мистецькому Арсеналі.
20 грудня відбулася лекція «Технологія досконалості: Будова скелету птахів». Під час якої, школярі дізналися про особливості опорно-рухової системи птахів у зв’язку з їх пристосуванням до польоту.
На початку Ірина Жданова, керівник ГО"Фонд "Відкрита політика" та Міжнародної зеленої школи,канд.іст.наук, розповіла, що ж таке STREAM освіта та презентувала нові освітні програми з робототехніки, а також соціальні ролики, створені для дітей Донбасу та Криму.
Модератор - Леонід ГОРОБЕЦЬ, канд. біолог. наук, лектор та керівник секцій "біологія", "палеонтологія" Міжнародної зеленої школи, асистент кафедри екології та охорони навколишнього середовища ННЦ"інститут Біології" КНУ,ст. наук. співробітник Палеонтологічного відділу Національного науково-природничого музею Національної академії наук України.
Діти довго не відпускали лектора, запитувавши про різних птахів та особливості їхньої будови. І навіть, організатори виставки «Як тебе звати?» долучилися до нашої події та поставили лектору свої запитання.


Заходи Міжнародної зеленої школи Фонду "Відкрита політика" у Мистецькому Арсеналі проводилися під час виставки "Як тебе звати?", присвяченій соціальній інтеграції сімей переселенців та їхніх дітей, а також у рамках Різдвяного Арсенал.
Організатори: ГО «Фонд «Відкрита політика», Дитяча інженерна академія, Національний культурно-мистецький та музейний комплекс Mystetskyi Arsenal, Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine), Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України, медіа група StarLightMedia, FILM.UA Group.
Довідково
Лекції-презентації, лабораторії від вчених, які працюють в Міжнародній зеленій школі (ГО «Фонд «Відкрита політика»), сприятимуть поширенню інформації про здобуття наукової освіти серед школярів з родин тимчасових переселенців, про можливості їх участі в міжнародних наукових конкурсах. Це сприятиме забезпеченню рівного доступу до якісної освіти дітей-переселенців. На програму будуть запрошені школярі київських шкіл. Відео лекцій та лабораторій будуть розміщені на сайті dostupnaosvita.com.ua для дітей Донбасу, Криму та ресурсах організаторів виставки.
STREAM – різні літери розуміють по-різному.
S – наука, спорт
T – технології
R – читання/писання, робототехніка, релігія
E – інженеринг, економіка
A – мистецтво
M – математика, медіа