+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo

Літо в Карпатах: Програма літніх сесій МЗШ-2017 «Від екології Душі – до екології Всесвіту!»

07/06/2017 18:15


Літо вже близько, а місць все менше! Не втрачайте можливості потрапити на наші наукові секції, художні та етно майстер-класи у автентичній атмосфері Карпат.
Програма літніх сесій у Альтернативной інноваційній школі для юних стартаперів Міжнародній зеленій школі Клима Чурюмова «Від екології Душі – до екології Всесвіту!» базується на STREAM-освіті. Літні сесії будуть приурочені пам’яті всесвітньо відомого українського вченого, астронома, дитячого поета Клима Чурюмова, який був другом Зеленої школи. Додатково в програмі: астрономічні спостереження, фільми, спогади про Клима Івановича, вивчення комп'ютерних програм з астрометрики разом з учнями вченого, створення мультфільму за його творами.
Програма: - 2 природничо-математичні наукові секції (обов'язково астрономія) в кожній сесії; - мистецька програма; - медіа (Дитяча медіа-студія "Птахи", Школа наукової журналістики, дискусійний медіа-клуб); - етно-майстерні; - 1 екскурсія в Коломию/Косів/Криворівню; - походи в гори; - іноземна мова (Speaking Club) (узг.); - можливі додаткові факультативні екскурсії.
Програма розробляється відповідно до потреб, віку, рівня знань групи учасників. Більш детально програма буде анонсована додатково.

Крім поглибленої спеціалізованої програми МЗШ, ОДНОЧАСНО, працює Міжнародний родинний фестиваль "Як намалювати птаха..." з аналогічною програмою, яка розрахована на широку аудиторію - від 3 до 93 років:). Більше про фестиваль - ptahy.com.ua.
Увага! Кожна сесія МЗШ та родинного фестивалю містить в собі STREAM-програму, в якій поєднуються заняття з природничо-математичних наук (в т.ч. астрономії) та мистецтва. Окремі сесії додатково - ІТ, робототехніка, інженеринг, медіа.
Усі літні сесії проходитимуть в Карпатах, у мальовничому селі Космач Косівського р-ну Івано-Франківської обл. (присілок Ставник). Космач - карпатське село, відоме у світі збереженою автентичною традицією. В холодну пору заняття відбуваються в приміщенні біля печі, в теплу - на свіжому повітрі.


Проживання: для організованих груп з вчителем - садиба МЗШ та Родинного центру "Як намалювати птаха..." , що розташована у присілку Ставник села Космач. Це екологічна сучасна садиба з гарячою водою, туалетами, яка розташована в горах на березі річки над водоспадом. В садибі нема Інтернету, ТБ. Телефонний зв'язок обмежений (лише Київстар). Можливі також перебої з водою, пов'язані із зменшенням запасів води в Карпатах.
Харчування: 4 разове, екологічне. Обов'язково в меню - чорниця, малина, ожина, брусника (у відповідності до сезону).
Розмір групи: 20 дітей, обов'язковий супровід 2 вчителів, або 10 дітей у супроводі 1 вчителя (можливі варіанти - групи по 8-12 дітей). Супроводжуючі відповідають за дисципліну, безпеку, трансфер.
В сесіях, які заброньовані, станом на 25 березня, можлива ще участь 2-4 зацікавлених дітей з інших шкіл.


Розклад літніх сесій і викладачі (станом на 6 червня 2017 р.).
XII сесія. 12-25 червня
Є 4 вільних місць. Можлива участь окремих родин (розміщення в садиба місцевих жителів, зручності на вулиці)

Русанівський фізико-математичний ліцей - 11 місць.

  • Програма “Наукові спостереження комет і астероїдів”
(програма курсу доступна за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1cFGvXM8J-3g-7GnNkEZZYXnOSlypjBMajduTcZHAzmE/edit).
  • Пленер та курс “Історія матеріалу художника від печери до сучасного живопису”
(програма курсу за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1crCwL1PALg6KWBnLOnTZBPsfAeswvmRLU-agWclJLkk/edit).
Викладачі: Олександр БАРАНСЬКИЙ Олена Мельник, Тетяна Чурюмова
Галина КАСЯНЧУК, художник.
ХIII сесія. 26 червня-9 липня
Вільних місць немає. Можлива участь окремих родин (розміщення в садиба місцевих жителів, зручності на вулиці)

Заброньовано Українським фізико-математичним ліцеєм, поглиблена олімпіадна програма з ІТ, астрономії, Медіа студія “Птахи”.
Керівник групи – Ірина Богомаз, Український фізмат-ліцей (УФМЛ).
Наукові секції: астрономія, програмування.
Викладачі: Андрій СИМОН, учень К. І. Чурюмова, інженер 2 категорії НДЛ «Фізика космосу фізичного факультету КНУ ім. Шевченка», викладач астрономії Українського фізико-математичного ліцею (УФМЛ)
Валентина ПОТІЄНКО, викладач програмування УФМЛ, канд. пед. наук.
XIV сесія. 10 липня-23 липня
Є 2 вільних місця. Можлива участь окремих родин (розміщення в садиба місцевих жителів, зручності на вулиці)

Заброньовано Державною художньою школою ім. Т. Шевченка, посилена програма з образотворчого мистецтва.
Наукові секції:
  • астрономія
  • фізика
  • малярство
  • палеонтологічна пісочниця
  • Програма "Палеонтологія", “Біологія”
(програма курсів доступна за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1S2mG7lj1f3Bn7KfPr-Hgu2biHrCPmDp_lrntCLW8_vk/edit).
Секції "біологія", "палеонтологія", палеонтологічна пісочниця працюватимуть з 17 липня-6 серпня.
Викладачі: Леонід ГОРОБЕЦЬ, асистент кафедри екології та охорони навколишнього середовища ННЦ «Інститут біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ст. наук. співробітник Палеонтологічного відділу Національного науково-природничого музею Національної академії наук України, керівник юних науковців, переможців олімпіад з біології, конкурсів МАН, Всеукраїнського турніру юних біологів, канд. біол. наук, керівник секцій «Біологія», «Палеонтологія» Міжнародної зеленої школи.
Людмила РИЧКАЛОВА, художник, викладач Державної художньої школи ім. Тараса Шевченка, керівник групи.


XV сесія. 24 липня-6 серпня
Заброньовано для вчителів сільських шкіл Полтавлької області в рамках проекту "Відкритий центр дистанційної освіти GREEN STREAM"
Є вільних 8 місць для групи дітей, яка буде проживати в садибах місцевих жителів(або 2 груп).
Вартість путівки для дітей 1800 грн.
Можлива участь окремих родин (розміщення в садиба місцевих жителів, зручності на вулиці)
Під час сесії відбудутся зйомки навчального курсу з робототехніки.

Наукові секції:
  • Астрономія
  • Робототехніка
  • палеонтологічна пісочниця
  • програми "Палеонтологія", “Біологія”
(програми курсів доступні за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1S2mG7lj1f3Bn7KfPr-Hgu2biHrCPmDp_lrntCLW8_vk/edit). Викладачі: Леонід ГОРОБЕЦЬ, асистент кафедри екології та охорони навколишнього середовища ННЦ «Інститут біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ст. наук. співробітник Палеонтологічного відділу Національного науково-природничого музею Національної академії наук України, керівник юних науковців, переможців олімпіад з біології, конкурсів МАН, Всеукраїнського турніру юних біологів, канд. біол. наук, керівник секцій «Біологія», «Палеонтологія» Міжнародної зеленої школи.
XVI сесія. 7 серпня-20 серпня
Вільних місць нема. Можлива участь окремих родин (розміщення в садиба місцевих жителів, зручності на вулиці)
Заброньовано для Смілянського науково-природничого ліцею та дітей з родин учасників АТО та ВПО (“Діти Надії та Любові”).

Наукові секції:
  • програма "Хімія та фізика космосу"
(програма курсу доступна за посиланням: https://docs.google.com/document/d/187n7Noly5rRHmbO_FzJL7KF_P5LfJMMYHVvXJc5kQW8/edit).
  • астрономія
  • біологія
  • хімія
  • робототехніка
Викладач: Василь ПОНОМАРЕНКО, кандидат фіз.-мат. наук, молодший науковий співробітник Астрономічної обсерваторії КНУ імені Тараса Шевченка, вчитель астрономії УФМЛ імені Тараса Шевченка, дослідник комет, учень К. І. Чурюмова.
Юрій КРАЩЕНКО, магістр хімії, доцент природничого факультету ПНПУ імені В.Г.Короленка, голова Ради молодих учених при МОН, канд. пед. наук, керівник секції "хімія" на X, XI, XVII сесіях Міжнародної зеленої школи.
Юлія ОВЧИННИКОВА, в.о. декана біологічного факультету Донецького національного університету ім. Василя Стуса, секретар Ради молодих вчених МОН , керівник секції "біологія" XVII сесії Міжнародної зеленої школи. Програма буде анонсована додатково.

XVII сесія. 21 серпня-29 серпня
Вільних місць нема. Можлива участь окремих родин (розміщення в садиба місцевих жителів, зручності на вулиці)

Державна музична школа ім. Миколи Лисенка, інших музичних шкіл, 15 дітей.
Посилена програма з музики.
\
Наукові секції:
  • фізика
  • музика
  • програма «Фізика і Музика»
(програма за посиланням: https://docs.google.com/document/d/18cceXK_Pja4N22Zzh55xgYyuaz4zG_THn8vhnNQZTGk/edit).
Викладачі: Наталя КОПТЄНКОВА, викладач, керівник Дитячого естрадно-симфонічного оркестру Київської ДШМ №8, віце-президент Громадської організації українських викладачів-струнників "ESTA-Україна", керівник групи. Олександр ТРИЛІС, фізик, викладач фізики Українського фізико- математичного ліцею, заслужений вчитель України, музикант, керівник гурту "Летопись" (узг.).
У кожній сесії можлива участь для родин з проживанням у садибах місцевих жителів. Організаційний внесок від 900 грн. Ціна на проживання орієнтовно 60 грн/доба на одну особу. Харчування від 90 грн/доба
Поселення координує Линдюк Оксана Кирилівна 098-972-25-33
Можлива також участь окремих родин та/або дорослих без дітей. В такому випадку оплачується лише оргвнесок. Поселення, харчування – самостійно. Оргкомітет надає контакти садиб в Космачі та сприяє у виборі зручного розташування. Розмір оргвнеску 1800 грн. за умови 50% оплати до 25 квітня.

В сесіях, які заброньовані, станом на 7 червня, можлива ще участь 2-4 зацікавлених дітей з інших шкіл.
Інші викладачі будуть анонсовані пізніше.
УВАГА! Реєстрація на літні сесії МЗШ ОБОВ’ЯЗКОВА!
РЕЄСТРАЦІЯ