+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

У Святогірську за підтримки USAID стартував форум для освітян

14/12/2021 14:05

14 грудня розпочав роботу триденний форум «Освіта для молоді з ТОТ: результати 2021- обрії 2022». Організатори форуму -  ГО «Фонд «Відкрита політика» спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», зібрали усіх, хто працює над розширенням освітніх можливостей для дітей з тимчасово окупованих територій. Разом учасники проаналізують проблемні питання вступної кампанії-2021, напрацюють механiзми дiй, аби обʼєднати зусилля та обговорити перспективи вступної кампанії-2022.

 

Бiля 50 учасникiв з Донецької, Луганської, Кіровоградської, Житомирської, Херсонської областей та Києва приєдналися до форуму, який проходить у змішаному форматі. Тренiнгова частина, лекції та обговорення будуть проводитися як офлайн, так і онлайн з можливістю приєднання учасників з інших регіонів України. 

 

Учасники - педагоги та керівники закладів загальної середньої освіти з дистанційним навчанням для дітей з ТОТ та прифронтової зони, уповноважені закладів загальної середньої освіти, що співпрацюють з освітніми центрами. А ще керівники та відповідальні особи приймальних комісій, освітніх центрів «Донбас/Крим-Україна»; викладачі підготовчих курсів для абітурієнтів з ТОТ з університетів, інститутів, коледжів, ПТНЗ.  Представники районних, міських та управлінь освіти територiальних громад,  представники громадських організацій, які працюють з молоддю з ТОТ та прифронтової зони, також беруть участь у форумi.

 

Cпікери - запрошені фахівці, які нададуть відповіді на актуальнi питання, пов’язані з розширенням доступу до освіти для дітей та молоді з ТОТ. Світлана Кретович, завідувачка відділом освіти і науки Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України,  Ірина Жданова, директорка «Фонду «Відкрита політика». Віталій Носок, державний експерт Директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України, Алла Зiнченко, PR менеджерка ГО «Фонд «Відкрита політика», доцент кафедри зв'язків із громадськістю, Національного університету «Києво-Могилянська академія». А також  Наталія Умеренкова, тренерка з профілактики професійного вигорання, наукова співробітниця Інституту соціальної та політичної психології, директор ГО «Громадський рух «Жіноча Сила України», клінічний психолог, травмотерапевт. 

 

Своїм досвідом поділяться Анатолій Погорєлов, тренер з питань дистанційного навчання учнів з тимчасово окупованих територій (ТОТ), директор Слов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 Слов'янської міської ради Донецької області, Анна Марина, тренерка з питань організації підготовчих курсів, заступниця відповідального секретаря приймальної комісії, доцент Донецького національного технічного університету, канд.екон. наук. В'ячеслав Кудлай, тренер з питань організації підготовчих курсів для молоді з ТОТ, керівник освітнього центру «Донбас/Крим Україна», доцент Маріупольського державного університету, канд. наук із соціальних комунікацій, та Ірина Марченко, тренерка з питань діяльності освітніх центрів, керівниця освітнього центру «Крим/Донбас-Україна» Херсонської державної морської академії. 

 

Під час Форуму учасники проаналізують результати вступної кампанії-2021 та її комунікаційної складової, обговорять кейси з історіями помилок та успіхів цьогорічної роботи освітніх центрів. Також розроблять дорожню карту комунікаційної кампанії вступу до ЗВО-2022, презентують веб-тренажери на сайті «Доступна освіта» та інформаційні продукти вступної кампанії-2022 для дітей з ТОТ.