+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

«Ми упевнилися, що «дистанційка» може бути комфортною і для вчителів, і для учнів»

27/07/2021 07:37

У Міжнародній Зеленій школі завершився тренінг «Дистанційна освіта для тимчасово окупованих територій 2021-2022: організація, промоція, мінімізація викликів». Організатором виступила ГО «Фонд «Відкрита політика», яка реалізує проєкт «Доступна освіта для студентів з непідконтрольних уряду територій (підтримка державної гарячої лінії)», та Міністерство освіти і науки  України за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні». 

 

Загалом у трьох сесіях тренінгу, який тривав з 2 по 21 липня, взяли участь 65 учасників – керівники навчальних закладів, шкільні вчителі, психологи та викладачі вишів, педагоги-організатори й працівники відділів освіти громад. Переважна більшість – педагоги з прифронтових шкіл Донецької та Луганської областей. 

 

Навчальний компонент включав шість модулів, побудованих організаторами таким чином, щоб максимально охопити та розкрити усі питання, пов’язані з організацією, технічним та документальним супроводом і проблемними моментами дистанційної освіти. Детально розглянули, зокрема, можливості дистанційного навчання дітей з тимчасово окупованих територій. Учасники мали можливість задати питання представникам Міністерства освіти і науки України, а також здобули важливі навички з «хмарного» менеджменту, PR та комунікацій, поділилися власним досвідом, під час командної роботи напрацювали ефективні кейси для організації дистанційної освіти. 

 

«Це чудовий формат тренінгу: лекції, обговорення, робота в групах, брейншторми – і все це було прикріплено практичними завданнями, що особливо цінно. Усе було збалансовано: з навчання ми перемикалися на  природу, творчість, фізичну активність, релаксацію. Все було дуже класно, інтенсивно, емоційно. Мені не вистачатиме такого шаленого темпу, який був під час тренінгу, а метод SCRUM, який ви нам показали, дійсно працює – усе за таймінгом, встигли все, і навіть більше», – зауважила Олена ІСТОМІНА, заступник директора Добропільського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №4». 

 

«Ми змогли з іншого боку подивитися на дистанційну освіту, бо раніше кожен «варився в своєму казані», шукав ситуативні рішення. Якби всі вчителі України побували на таких тренінгах, то їх хвилювання зникли б. Ми упевнилися, що «дистанційка» може бути комфортною як для вчителів, так і для учнів. З Міжнародної Зеленої школи їдемо зі знаннями, які презентуємо своїм колегам. Це саме те, що нам треба – висновки і практика», – поділився своїми враженнями Юрій ДАВИДЕНКО, заступник начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Станично-Луганської селищної ВЦА. 

 

«Ми приїхали сюди з прифронтових районів. Я, зокрема, працюю у школі, яку очолюють люди, що на початку війни полишили свої домівки на окупованій території, зараз живуть і працюють в Україні. Повірте, таке навчання надзвичайно потрібне моїм землякам», – додала Юлія ХАВІКОВА, вчителька біології Орлівського навчально-виховного комплексу. 

 

«Я ось слухаю тих колег, які вже встигли побувати на тренінгах Фонду «Відкрита політика». А ми навіть не знали про таку можливість. Я не могла навіть уявити, що потраплю сюди. Максимум, де ми могли побувати, це у Краматорську та Святогірську. Зараз я у дивовижному місці. Це ніби інша цивілізація, не така як у нас. Шквал емоцій. Тренінг неймовірно цікавий – і для роботи, і для душі, і для натхнення. Хочеться сказати велике дякую організаторам, дійсно дистанційне навчання у нас різне в різних школах, але за тренінг ми винесли велику валізу знань, у тому числі й з тайм-менеджменту», – підкреслила Наталя ЛИТВИНОВА, заступник директора Добропільської загальноосвітньої школи №19.