+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

news-photo

Вступна кампанія для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій: сьогодні завершується основний етап прийому документів

20/07/2021 12:19

20 липня – останній день, коли вступники з тимчасово окупованих територій можуть подати документи через Освітні центри «Донбас/Крим-Україна» на бюджетну форму навчання до закладів вищої та фахової передвищої освіти. 

 

Таким чином, добігає кінця основний етап вступної кампанії. Завершальний етап – бюджет та контракт, триватиме до 20 вересня. 

 

Наскільки активним буде завершальний етап у закладах освіти поки що прогнозувати не готові. Втім, підкреслюють, що минулого року основний потік абітурієнтів прийшовся, все ж, на основний етап. 

 

«Цього року у нас два вступника з Криму та ще два – з населених пунктів, розташованих на лінії розмежування на Донбасі. Загалом, за період від червня і до сьогодні, маємо 8 заяв. Була абітурієнтка, яка у підсумку відмовилася вступати. Приїхала з мамою, зареєструвалася на творчий конкурс. Ми надали гуртожиток, але наступного дня вони повідомили, що їдуть, адже дуже далеко від дому. I ні мама, ні донька виявилися морально не готовими до розлучення. Ось така історія. Ми намагалися максимально швидко та ефективно все організувати. Наприклад, абітурієнти з Криму не мали документу про середню освіту, і тут дуже круто спрацювала опорна школа, за кілька днів організувавши тимчасову довідку, з якою ми їх зареєстрували. Як показує досвід попереднього року, діти намагаються вступити у межах основного етапу, тож поки що важко сказати, наскільки активним буде завершальний етап. До речі, варто зауважити, що минулорічні вступники успішно навчаються, прекрасно адаптувалися, і це найголовніший аргумент на користь спрощеної процедури вступу через Освітні центри», – повідомили у Львівській національній академії мистецтв. 

 

«Надійшло 5 заяв до Херсонської державної морської академії, 8 – до фахового морського коледжу. Двоє вступників з Донбасу, всі інші – з Криму. З такими показниками ми завершуємо основний етап вступної кампанії для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій. Звичайно, чекатимемо на вступників», – розповіли у Херсонській державній морській академії. 

 

У деяких вишах зауважують, що цього року кількість вступників дещо менша, ніж попереднього, і пов’язують це зі збільшенням кількості Освітніх центрів загалом. 

 

«Маємо 38 абітурієнтів, які вступають через наш Освітній центр. Насправді, не дуже багато, ми очікували на більшу кількість. Ми це пов’язуємо з розгалуженою мережею освітніх центрів цього року. Якщо порахувати в цілому по Україні, скоріше за все, кількість дітей, які скористалися послугами ОЦ, буде більшою, ніж попереднього року», – коментують ситуацію у Донецькому національному технічному університеті. 

 

Нагадуємо основні дати вступу.

 

Для вступників-бюджетників, що здобуватимуть ступінь бакалавра (магістра медичного, ветеринарного чи фармацевтичного спрямування): 

 

• приймання документів — до 20 липня; 

• вступні іспити — до 20 липня; 

• зарахування — до 23 липня. 

 

Для абітурієнтів, які вступають на «бюджет» для навчання на фахового молодшого бакалавра (у коледжі) на базі 11-ти класів: 

 

• приймання документів — до 18:00 26 липня; 

• вступні іспити — до 2 серпня; 

• зарахування — до 12:00 7 серпня. 

 

Для вступників на фахового молодшого бакалавра (у коледжі) на базі 9-ти класів, котрі хочуть навчатися державним коштом: 

 

• приймання документів — до 18:00 13 липня; 

• вступні іспити — до 24 липня; 

• зарахування — до 18:00 31 липня.