+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Дистанційна середня освіта для дітей з ТОТ: місія можлива і важлива

09/07/2021 19:08

У тренінговому центрі ГО «Фонд «Відкрита політика» – Міжнародній Зеленій школі у високогірному селі Космач на Івано-Франківщині триває тренінг «Дистанційна освіта для тимчасово окупованих територій 2021-2022: організація, промоція, мінімізація викликів». Наразі розпочалася друга сесія тренінгу.

 

Організатор  – ГО «Фонд «Відкрита політика», який реалізує проєкт «Доступна освіта для студентів з непідконтрольних уряду територій (підтримка державної гарячої лінії)», та Міністерство освіти і науки  України за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні». 

 

Участь у тренінгу беруть працівники шкіл, профтехучилищ, коледжів Донецької, Луганської, Херсонської  областей та інших регіонів; представники районних та міських управлінь освіти, ОТГ, уповноважених закладів загальної середньої освіти, що співпрацюють з освітніми центрами та представники громадських організацій, які працюють з молоддю з тимчасово окупованих територій та прифронтової зони.

 

Організатори підготували для слухачів шість навчальних модулів. Зокрема, представники Міністерства освіти і науки України ознайомлюють учасників з новою нормативно-правовою базою, Положенням про дистанційне навчання в школі, інструкціями для вчителів, школярів/студентів батьків. 

 

Також під час тренінгу йде розмова про особливості ведення документообігу та внесення інформації про випускників з ТОТ та отримання документів про середню освіту державного зразка, порядок надання інформації навчальним закладом щодо дистанційної освіти, технічне забезпечення дистанційної освіти для школярів з ТОТ (особливості створення відео-уроків, формування розкладу в Google календарі, безпечні платформи для заявників з ТОТ, управління навчальним закладом в Інтернет-форматі, робота з Google документами та Google календарем тощо). 

 

Учасники тренінгу дізнаються також про особливості промоції дистанційного навчання для батьків та школярів з ТОТ, прифронтових районів, разом працюють над розробкою комунікаційних повідомлень та інформаційних продуктів для промоції дистанційного навчання, стратегії навчальних закладів з дистанційною формою освіти, медіа-планів, цифрового маркетингу. У програму навчання входить також лекція про принципи гендерної рівності та соціальної інклюзії (GESI).

 

Корисними та приємними інструментами, які допоможуть відновити внутрішній баланс, освітяни наповнюють ще й «антистресову валізу» - дихальною гімнастикою, руханками, традиційними танцями й піснями, чистим гірським повітрям, сонцем та чудовим настроєм.  

 

Тренінг триватиме до 21 липня (три сесії).