+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

У Міжнародній Зеленій школі розпочався тренінг для керівників Освітніх Центрів

17/05/2021 15:20

16 травня у тренінговому центрі ГО «Фонд «Відкрита політика» на базі Міжнародної Зеленої школи у селі Космач на Івано-Франківщині стартувала перша сесія тренінгу для керівників та працівників Освітніх Центрів, закладів вищої освіти, коледжів та ПТНЗ Донецької, Луганської областей та інших регіонів «Освітні Центри «Донбас/Крим-Україна»: особливості вступної кампанії-2021». 

 

Організатором заходу є «Фонд “Відкрита політика”» спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні». 

 

З новою нормативно-правовою базою роботи Освітніх Центрів (ОЦ) та особливостями вступної кампанії 2021 року для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій учасників тренінгу ознайомила Світлана КРЕТОВИЧ, начальник Головного управління вищої освіти і освіти дорослих Директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України. Також Світлана Кретович поспілкувалася з освітянами у форматі «запитання-відповідь», що дало можливість отримати вичерпні відповіді на найактуальніші питання. 

 

Про особливості внесення інформації про дітей, які вступають за спрощеною процедурою, до ЄДЕБО розповів державний експерт експертної групи з питань вищої освіти і освіти дорослих Головного управління вищої освіти і освіти дорослих Директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Віталій НОСОК

 

Виконавча директорка Фонду «Відкрита політика» Ірина ЖДАНОВА презентувала «Методичні рекомендації до роботи урядової та регіональної гарячих ліній, освітніх центрів під час вступної кампанії-2021» – документу, створеного експертами Фонду. 

 

– Методичний посібник містить інформацію, яка знадобиться освітянам, що працюють з абітурієнтами з тимчасово окупованих територій, як під час вступної кампанії, так і після неї, – пояснює Ірина ЖДАНОВА. – Це і нормативно-правові документи, які регулюють діяльність Освітніх Центрів та визначають особливості вступної кампанії-2021, зокрема, порядок спрощеного вступу дітей з ТОТ, і покрокові інструкції для абітурієнтів, і перелік Освітніх Центрів по областям, і детальна інструкція для консультантів гарячої лінії, і корисні контакти, і велика кількість іншої прикладної інформації. 

 

Крім того, за словами Ірини ЖДАНОВОЇ, за ініціативою Фонду «Відкрита політика» було створено WhatsApp-чат для комунікації та взаємодопомоги між керівниками Освітніх Центрів «Донбас/Крим-Україна» щодо питань вступної кампанії-2021. Групу було презентовано під час наради Міністерства освіти та науки України, до неї одразу ж приєдналися 37 учасників, процес приєднання триває. Висока активність групи доводить, що керівники ОЦ потребували появи такого закритого каналу комунікації, у якому вони могли б ділитися досвідом та обговорювати поточні проблеми. 

 

Особливостями промоції Освітніх Центрів  «Донбас/Крим-Україна», що включає розробку комунікаційних стратегій, медіа-планів, інформаційних продуктів, а також знаннями з цифрового маркетингу з освітянами поділилася PR менеджер ГО «Фонд «Відкрита політика», доцент кафедри зв'язків із громадськістю Національного університету «Києво-Могилянська академія» Алла ЗІНЧЕНКО

 

Загалом тренінг триватиме до 27 травня. Також в програмі – обмін досвідом ведення документації Освітнього Центру, аналіз успішних і проблемних кейсів ОЦ, ознайомлення з основами ризик-менеджменту, менеджментом у «хмарах», управлінням вступною кампанією ОЦ у Інтернет-форматі, роботою з Google документами та Google календарем, навчальний компонент з принципів гендерної рівності і соціальної інклюзії.