+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Освіта для жителів непідконтрольних територій: Представники Фонду здійснили ряд зустрічей на Сході

03/09/2019 16:53

 

 

Освіта для жителів непідконтрольних територій: Представники Фонду у серпні здійснили ряд важливих зустрічей на Сході

 

 

22-23 серпня виконавчий директор Фонду “Відкрита політика» Ірина ЖДАНОВА здійснила робочу поїздку на Схід, під час якої взяла участь у V Конгресі освітян Донеччини та зустрічі Українського Освітнього Кластера ООН.

 

22 серпня на V серпневому Конгресі освітян Донеччини «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: ВЧИМОСЯ ВЧИТИ ПО-НОВОМУ» у Краматорську Ірина ЖДАНОВА у своєму виступі наголосила на важливості продовження роботи гарячої лінії та інформаційної кампанії для жителів тимчасово непідконтрольних Уряду України територій Донецької і Луганської областей, території вздовж “лінії розмежування” і розширенні співпраці у напрямку розвитку інноваційної освіти.

 

Презентація Ірини Жданової:

https://www.youtube.com/watch?v=X4pqbpM01-A

 

23 серпня у Слов’янську Ірина Жданова відвідала зустріч Освітнього Кластера, де  наголосила на необхідності включення в проект освітніх потреб 2020 таких питань:

- ДИСТАНЦІЙНА ОСВІТА (дослідження, оптоволоконний інтернет в кожну школу, вишка, модель школи)

- ОТРИМАННЯ ДЕРЖАВНИХ ДОКУМЕНТІВ ПРО ОСВІТУ мешканцями NGCA через Освітні Центри “Донбас -Україна” на GCA, CL

- НАВЧАННЯ ВЧИТЕЛІВ та БАТЬКІВ

Підготовка програм для навчання навичкам плекання

а) емоційного інтелекту

б) цифрового навчання

в) дистанційного навчання через смартфони та використання дружніх сучасних ресурсів дистанційного навчання

г) геймінгінізація

д) навчання батьків, діти яких на дистанційному навчання

е) інституційна підтримка недержавних організацій, які здійснюють послуги з навчання вчителів

- Моделювання інноваційних хабів в громадах СL

(відкритого освітнього простору з інтегрованим STEM/STREAM навчанням та профорієнтацією, з роботодавцями (на базі школи/профтехучилища/молодіжного центру/університету/коледжу) зі змішаним навчанням (формальна те неформальна освіта)

- ТАБОРИ в різних регіонах, МОБІЛЬНІСТЬ

- Безкоштовний трансфер, хостели, зручна логістика

(кеш/ваучери на покриття цих витрат)

- ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ (мобільні інформаційні бригади, національна гаряча лінія)

- РОБОТА зі СТУДЕНТАМИ Освітніх Центрів “Донбас-Україна”

(більше 5 тис. з NGCA, CL)

 

Також на зустрічі була присутня головний спеціаліст відділу нормативності та якості дошкільної, загальноїсередньої освіти Донецької ОДА Міра           МЕЛОМЕДОВА, яка наголосила на важливості дистанційної освіти, Освітніх Центрів та гарячої лінії з освітніх питань.

“Цього року кількість дітей, які навчаються на дистанційно-екстернатній формі, збільшилась майже вдвічі.” - зауважила працівниця Департаменту.

 

Довідково. За 4 роки роботи на гарячій лінії було прийнято понад 35 тисяч дзвінків. З них більше 7 тисяч - зі Сходу та Криму. Цього року під час вступної кампанії прийнято рекордну кількість дзвінків зі Сходу. За 1,5 місяці - це понад 1,5 тисячі дзвінків на гарячу лінію Фонду “Відкрита політика”, яка працювала спільно з Міністерством освіти за підтримки ЮНІСЕФ. Що втричі більше ніж минулого року.

 

Про освітні потреби на NGCA, CL 29 серпня у Краматорську говорила і координатор проекту ЮНІСЕФ Ірина ЗАГОРОДНЯ під час семінару OCHA по Огляду гуманітарних потреб на 2020 рік. Зокрема, висловила позицію Фонду щодо потреб та перешкод дітей і молоді у доступу до освіти. Також цю позицію було озвучено менеджером гарячої лінії Ольгою КРАВЧЕНКО, яка стала скайп-учасником Загальної координаційної зустрічі ОСНА 28 серпня.

 

Команда Фонду «Відкрита політика» направила пропозиції новому Міністру освіти і науки Ганні НОВОСАД і отримали оперативну відповідь.

 

Інноваційну освіту- кожному!