+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Україна – Ізраїль: Нові друзі, купа знань та культурний обмін. Результати проекту

29/07/2019 16:46

Україна – Ізраїль: Нові друзі, купа знань та культурний обмін. Результати проекту

 

З жовтня по липень 2019 року учні українських шкіл КНВК «Школа-дитячий садок» з м. Рубіжне Луганської області та «Діалог» м. Київ, які є активними зеленошкільцями, брали участь в україно-ізраїльському проекті Міжнародної зеленої школи «Schools Online - Digital Collaborative Learning» (MASHAV, Ministry of Education of Israel), під час якого спілкувалися із учнями ізраїльських шкіл.

 

Діти з двох країн – України і Ізраїлю щотижня виконували завдання і обговорювали результати одне з одним: яку музику слухають школярі у нас, а яку там, які традиції мають школи/міста/країни і т.д.

Мета проекту - познайомити школярів України та Ізраїлю із новітніми інформаційними технологіями та дистанційним підходом до навчання у різних країнах світу, поширення толерантного ставлення та знайомство з автентичними культурами обох країн. Цей досвід залишився яскравим спогадом у кожного, хто долучився, адже це можливість вийти за межі власного звичного оточення та потренуватись міжкультурній комунікації, роботі з цифровими інструментами, що так важливо зараз, коли все навколо глобалізується семимильними кроками.

 

Наталя Сарана, вчителька КНВК «Школа-дитячий садок» з м. Рубіжне, клас якої брав участь у проекті, поділилася своїми враженнями:

«Проект для мене був дуже цікавий і складний водночас, цікавий, тому що все було нове: програми, з якими я раніше не стикалася, а тут довелося навчитися самій, щоб допомогти учням; новий формат спілкування та комунікації, нові враження; діти були в захваті від того, що спілкуються з такими ж учнями, як вони, але зовсім з іншої країни. По ним було дуже помітно, що вони нервують, через те що в них щось не вийде, через те, що погано знають мову, та і допомогти було нікому з перекладом, але все це не могло зіпсувати радості і гордості від спільної праці! Складнощі виникали з відсутністю інтернету, з ноутбуком, з яким час від часу виникали технічні проблеми, але саме головне, що все вдалося, всі труднощі спонукали до дій: придбали новий роутер і тепер є адекватний інтернет, діти допомагали налаштувати Zoom, хлопчик з 7 класу Вова Луценко, разом зі мною допомагав іншим працювати в Google Slides, створювати свої закладки в Padlet. Все було супер, дякуємо за нових друзів і досвід!!! Невідоме нас не лякає, а навпаки спонукає!!!».

Учні як з України, так і з Ізраїлю отримали чудові враження від спілкування та з нетерпінням чекають нових зустрічей.

 

Більше про Міжнародну зелену школу імені Клима Чурюмова  дивіться на нашому YouTube-каналі: https://www.youtube.com/channel/UC7QhlaSay9nd14LHG_ZN30A/featured?view_as=subscriber