+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Що може об'єднувати в навчанні школярів, студентів і педагогів? А ні! Зелена школа змогла навчити всіх і кожного: ВРАЖЕННЯ УЧАСНИКІВ

26/07/2019 18:11

 

Що може об'єднувати в навчанні школярів, студентів і педагогів? А ні! Зелена школа змогла навчити всіх і кожного!: ВРАЖЕННЯ УЧАСНИКІВ

 

 

 

У Міжнародній Зеленій Школі ім. Клима Чурюмова за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні з 2 по 7 липня відбулася Літня Science&Digital [не] Школа для освітян, студентів та старшокласників з Донецької та Луганської областей, де вони опановували принципи освіти 21 століття.

 

Більше про Літню Science&Digital [не] Школу можна прочитати тут: http://openpolicy.org.ua/news/317/

 

У навчанні взяли участь 24 учасника з Курахового, Мирнограда, Старобільська, Рубіжного, Маріуполя, Станиці Луганської, Мар’їнки, Житомира, які поділилися своїми враженнями.

 

Враження учасників та тренерів:

 

«Ви унікальні. Я б означила Міжнародну Зелену Школу як поки що єдине середовище в Україні, здатне у короткий термін навчання і взаємодії різних поколінь не лише створити умови для інтеграції і командної кооперації, а й можливості для отримання компетентностей 21 століття. Браво!»

 

«Велика подяка за невтомні золоті руки усім, хто творив цей простір любові, добра і родинного тепла й затишку».

 

Галина КАНАФОЦЬКА, координатор Центру соціального лідерства, модератор дискусійного клубу ЛІтньої Science&Digital [не] Школи для освітян в Міжнародній зеленій школі.

 

 «В Зеленій школі мене вразила різноманітність напрямків навчання. Кожен урок був пізнавальним і цікавим. Що стосується мене, я була приємно вражена щодо атмосфери в Зеленій школі. Школярі, студенти та освітяни натхненно працювали під час усього тренінгу і отримували від цього задоволення. В колективі відчувалась командна праця та креативний підхід до всього, що ми робили. Нам розповіли і показали можливості роботи в WhatsApp, Canva, Zoom, Smore, Kahoot! тощо. Навчили програмуванню, допомогли створити робота своїми руками та багато іншого.  Я вдячна всім, хто намагався зробити моє перебування в Зеленій школі максимально комфортним і приємним. Дякую вчителям, які розширили мої знання в тій чи іншій галузі та оргкомітету за незабутню літню практику в мальовничому селі Космач!»

Олександра КУЦЕНКО, учениця 9 класу „КНВК Школа-дитячий садок "

м. Рубіжного.

 

«Приємно відзначити, що організація тренінгу відзначилася чіткістю, насиченістю, різнобічністю програми. Вразила теплота і доброзичливість атмосфери. Дітям, студентам, викладачам сподобалось працювати в команді, разом приймати рішення. Члени семінару поглибили знання щодо новітньої освіти. Всі поїхали натхненні і щасливі, адже стали креативними».

 

Ольга БЕРЕЗАН, викладач хімії у Нововолинському ліцеї-інтернаті, заслужений вчитель України, тренер Літньої Science&Digital [не] Школи в МЗШ, канд. пед. наук.

 

 

«Перший день пройшов класно. Під дощ було ще цікавіше й класніше. Найбільше мені сподобалось створення проекту і ням-ням лабораторія (було дуже смачно)».

 

«Нам з Настею дуже сподобалася лекція “Хімія соломоплетіння” та саме соломоплетіння. На цьому майстер-класі ми навчилися робити октаедри - це один із неправильних багатогранників. Але перед тим ми послухали маленьку лекцію про Хімію соломоплетіння. Після того ми начистили соломи для наступного заняття. Коли ми закінчили чистити, то ми з пані Наталією Оверчук звязали “павука” - традиційну українську прикрасу»

 

Ксенія ЛЮСТРОВА, учениця 7 класу Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23.

 

 

«Найкращий день за останній час».

 

«З 2 по 7 липня викладачі та студенти Первомайського індустріально-педагогічного коледжу були учасниками літньої сесії Міжнародної зеленої школи. Цікаві тренінги "Освіта 21-го століття", зустрічі із небайдужими людьми, чудова природа Карпат надовго залишаться в пам'яті. Цікавий досвід допоможе в подальшій роботі. Дякуємо за прекрасно організований захід».

 

Віктор МАКСИМЕНКО, викладач комп'ютерних дисциплін Первомайського індустріально-педагогічного коледжу.

 

«Цього літа я відвідала Міжнародну Зелену школу, але це не проста школа де є купа книг, уроки та оцінки. Зелена [Не]школа місце, де тобі за дуже короткий час зможуть пояснити, що освіта ХХІ століття розкрита для інновацій та познайомлять з деякими інструментами розвитку: GREEN STREAM методикою, ZOOM, Smore, Canva, WhatsApp та інші.

Спочатку я піймала себе на думці: «Ніколи не зрозумію, тим паче, не освою це!?». Ніколи не могла уявити, що буду складати робота, робити із соломи павука, презентувати медіа-план GREEN STREAM освіти, працювати в Makey Makey. Та, насправді, коли тобі пояснюють люди, які є майстрами своєї справи, то все стає зрозуміло.

МЗШ – це простір реалізації своїх думок та пізнання нових інструментів для освітян, багато нового, що я навчилася в школі тепер буду використовувати в подальшому житті.

 В чарівну місцевість, де розташована зелена школа закохуєшся з першого погляду: живописні Карпати, небо, яке усипане зірками, шум дерев та джуркіт гірських річок.

Дуже вдячна за таку можливість бути учасником цієї сесії».

 

«Черпаємо великий потік різноманітної інформації. Це круто, але мало часу на її освоєння. Дуже відчувається дружня атмосфера. Дякуємо за таку можливість».

«Мені випала чудова нагода бути учасником літньої сесії в Міжнародній Зеленій школі) знайте- це те місце де у вас буде повний брейнштормінг ваших мізків та ви будете в повному задоволені. Ніколи в житті не могла уявити, що навчання може бути таким цікавим. Скільки за цей час було пройдено тренінгів, майстер-класів, пізнання нових технологій навчання, поєднання гуманітарних та технічних наук. І це все тільки за 4 дні ) Дуже хочу подякувати Ірині Ждановій за цю супер можливість відкритись з іншого боку, та зрозуміти, що ми можемо більше ) Тож рухаємося вперед».

Олександра КОНОНЕНКО, студентка 3 курсу, спеціальності «Середня освіта. Біологія», факультет природничих наук ДЗ "ЛНУ імені Тараса Шевченка".

 

 «За час який я провела в Зеленій школі, мені все сподобалось, було дуже цікаво й повчально. Сподобались різноманітні, колоритні, цікаві заняття, краєвиди Карпат. Зелена школа надихає, навчає новому, незвичайному».

Світлана НЄДОПЬОКІНА, студентка 3 курсу спеціальність комп. дисципліни Первомайського індустріально-педагогічного коледжу.

 

 

«Мені дуже сподобались різноманітні конкурси, нові заняття та їжа!»

 

Ілля ДЕНИСЕНКО, студент 2 курсу Маріупольського будівельного коледжуу спеціальності Опорядження будівель і споруд та будівельний дизайн.

 

 

 

«Краса Карпат, яка навкруги оточує, постійно надавала заняттям особливий настрій. OPEN GREEN STrEAM відкрило для мене сучасний погляд на освіту та дуже багато цікавої інформації, яку я планую використовувати у своїй подальшій роботі. Також я ознайомилась з «Писанкарством», «Соломоплетінням», «Makey-Makey», гуцульськими танцями та весільним вбранням. Це незвичайно та дуже цікаво!

SCRUM – дошку я вже використовую в своєму житті. Робота в команді та навчання сучасним технологіям (Zoom, Kahoot!) це реальна допомога викладачам та краще засвоєння знань учнями. Дякуємо усім організаторам, викладачам, колегам за такі незабутні враження!»

 

«Чудовий день! Цікаві заняття, ням-ням просто супер! Танці  - вогонь! Театр - бомба”.

 

“Дуже задоволена! Краса природи вражає! Умови прекрасні! Дякую за кабачок та скрам!»

 

«Перебуваючи у Міжнародній зеленій школі, отримую неймовірне задоволення! Навкруги краса Карпат, а в школі нереальні заняття та експерименти».

 

Дар’я ШАРАЙ, асистент кафедри біології та агрономії, ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

 

 

«Науку – для миру, освіту – кожному!

Від екології душі – до екології Всесвіту!

 Мріяти. Діяти. Радіти!»

 

Саме цими слова я хочу розпочати свій відгук про навчання в Міжнародній зеленій школі, яке проходило з 2 по 7 липня 2019 року.

Мені випала чудова нагода бути учасником 5-ти денного тренінгу у Міжнародній зеленій школі. І так як я вперше відвідала [не]школу для освітян, не можу не написати про Карпати та с. Космач, у якому і розташована школа. Місцевість вразила своєю красою: гори, гірська річка з водоспадами, квітучі луги… Це чудове місце для навчання, адже ніщо не відволікає від процесу. Атмосфера тиші і єднання з природою налаштовує на продуктивну роботу і засвоєння нових знань!

Жданова Ірина Анатоліївна, засновниця Міжнародної зеленої школи, тренер з STEAM&DIGITAL методик, відкрила для освітян, студентів і школярів концепцію STrEAM – освіти та міжнародний досвід її впровадження в таких країнах, як: Ізраїль, США, Литва та ін.

Олексюк Людмила навчила нас з користю розподіляти час та обов’язки за допомогою SCRUM-менеджменту, а саме SCRUM-дошки, яка стала в нагоді при виконанні командами проектів.

Протягом усього тренінгу у Green STrEAM LABs ми вивчали нові методики викладання дисциплін(кодування через MakeyMakey, хімія і соломоплетіння, робототехніка і мистецтво), які можуть сприяти:

  • пробудженню інтересів у здобувачів освіти та студентів до вивчення загальноосвітніх та спеціальних дисциплін;
  • застосуванню новітніх технологій у навчанні покоління Z;
  • підвищенню якості освіти, враховуючи специфіку закладів освіти.

Новацією для мене, як для викладача, стала інтеграція безкоштовних он-лайн програм (Zoom, Smore, Zeetings, Padlet, What’s App та ін.) в навчальне середовище. Це новий крок у викладанні, який дає вчителю працювати в зовсім інших, нових умовах, які відповідають вимогам сучасної молоді. Я обов’язково буду використовувати їх у своїй практиці!

Ольга Березан ділилася секретами успішного викладання загальноосвітнього предмету(на прикладі хімії), але я думаю, що кожен з нас виніс для себе щось корисне, що стосується саме «свого» предмету.

Емоційною розрядкою для всіх учасників були: майстер-клас з гуцульських танців(завдяки Линдюк Оксані навчилися танцювати «Віника» та «Голубку»), ням-ням лабораторія з Наталією Сараною (готували смачнючий шоколад), арт-майстерня з Оверчук Наталією (соломоплетіння, виготовлення писанок, тіньовий театр). Це надало можливість не тільки навчатися, але й проявити свою творчість та креативність.

Міжнародна зелена школа – це місце, яке об’єднує людей не тільки з віддалених куточків України, але й учасників зі всього світу! Це нові знайомства і дружні відносини, нові враження, нові знання! Сподіваюсь ще не раз відвідати її. Перебування тут – неймовірне задоволення! Неймовірна атмосфера! Круті тренінги! Запальні танці!»

 

Анастасія БАЙРАЧНА, викладач біології Регіонального центру професійної освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (Старобільське відділення).

 

«Минув вже тиждень, як ми виїхали з Космача, поїздка виправдала себе на всі 100%. Іноді, навіть відпустка так не радує. Коли я відправлялася в Міжнародну зелену школу, я уявити не могла наскільки корисною, приємною і незабутньою буде для мене ця поїздка. По суті, що може об'єднувати в навчанні школярів, студентів і педагогів? А ні, Зелена школа змогла навчити всіх і кожного! До цього моменту я вважала себе досить впевненим користувачем ПК і мережею Інтернет в цілому, але як виявилося я йшла складним шляхом. За короткий час нас навчили простим у використанні програмам, без особливих знань програмуванням, таким як: canva, landing.

Дуже вразила онлайн програма для вчителів -kahoot- швидко, зручно і весело для школярів і студентів. Але це ще не все, окрім навчання нових технологій, ми отримали знання в області «саморозвиток», спрямованих на командну роботу, креативність і милосердя людини. Не забули і про відпочинок, у вигляді зміни діяльності, освоїли нові ремесла соломоплетіння, навчилися збирати розумного робота з lego, побачили приклади цікавою живої математики. Ну і що говорити, побачили Карпати, своїми очима. Це рай на землі. Закохані в це місце назавжди. Іноді немає часу сказати “спасибі”. Дуже насичена програма, дуже гарна атмосфера. Багато любові до дітей, природи. Та навчання. Маю честь знаходитись саме тут та саме зараз».

 

Софія ГОЛОВЧЕНКО-ДУШЕВСЬКА, студентка 3 курсу, спеціальність "Екологія" факультет природничих наук, ДЗ "ЛНУ імені Тараса Шевченка".

 

«Зустрічі в Міжнародній Зеленій Школі надихають до нових справ. Робота в арт-майстернях з писанкарства та соломоплетіння  допомогла зануритись до витоків української культури. Майстер-класи з робототехніки, кодування через Makey-Makey, виготовлення з пластиліну героїв для гри  не залишили байдужими ні досвідчених освітян, ні молодь, тому що геймінг відкриває перспективи освіти 21 століття. Досвідчені фахівці ознайомили учасників тренінгу з новітніми цифровими технологіями, які дозволяють розбудовувати нові освітні траєкторії (ZOOM, Smore. Kahoot!). Астрономічні спостереження, майстер-клас з гуцульських танців, весела математика, «Ням-ням лабораторія: Хімія на кухні», тіньовий театр, в якому всі взяли участь, вечірній дискусійний клуб, робота в командах над проектами сприяли комунікації між учасниками тренінгу, розкрили їх потенціал та творчі здібності. Команда Міжнародної зеленої школи об’єднує освітян України інноваціями».

Світлана ШКУРКО, методист з дистанційної освіти відділу освіти Мирноградської міської ради.

 

 

«6 днів інтенсивних тренінгів в Міжнародній зеленій школі - це і заняття, на яких дізнаєшся нові методи і підходи в організації освітнього процесу, це і поєднання з мистецтвом, це і заняття на майстер-класах. Поєднання не класичних методів і форм в (не)школі серед карпатських схилів надихає на неформальне навчання поєднане і з фізичною активністю та мистецькою творчістю. Нові знайомства, цікаве спілкування, тренінги, гуцульські танці, тіньовий театр і авжеж душевна атмосфера залишають незабутні враження. Дякуємо організаторам за такий захід!»

 

Юрій КОВАЛЬОВ, Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, заступник відповідального секретаря приймальної комісії, керівник Освітнього Центру «Донбас – Україна».

 

 

 «Супер приємне товариство».

 

Валентина ПИКАЛОВА, старший викладач кафедри комп’ютерної математики і аналізу даних НТУ ХПІ.

 

 

«Я хочу подякувати команді, завдяки якій ми всі опинилися в Міжнародній Зеленій Школі та за такий короткий період часу об'єдналися в команду і навіть більше ми стали однією родиною. Я хочу подякувати за отриманий досвід знання,а найголовніше за щастя моєї доньки та вогонь радості в її очах, який відродився».

Ірина ГРУШКОВСЬКА, Мар'їнська РДА головний спеціаліст служби у справах дітей, студентка ДоНУ ім. Василя Стуса.

 

 

 

«Дуже багато позитивних вражень та дуже-дуже багато пізнавальної інформації, яку можна використовувати у праці з дітьми. Коли я їхала в Зелену Школу, то не знала, що на мене чекає. Щоб приїхати в с. Космач, мені знадобилося проїхати на поїзді 35 годин. Цього часу звичайно, достатньо для різних думок. Дорога в с. Космач була довга, пейзажі за вікном змінювалися з красивих на найкрасивіші: природа Карпат навколо - це неймовірної краси горизонти. Коли я опинилася в Зеленій Школі та побачила програму перебування там, то я трохи була в шоці, так як вільного часу не було. Але навчання виявилось дуже цікавим, не помічаєш часу. Завдяки тренінгам і дискусійному клубу з Галиною Канафоцкою під відкритим небом біля ватри я дізналася багато для себе пізнавального і отримала інформацію для роздумів. Ірина Жданова надихала розповідями про STrEAM освіту. SCRUM-менеджмент з Людмилою Олексюк виявився простим і дуже зручним, намагаюся тепер його застосовувати у своїй роботі. А космічне какао під відкритим небом в Карпатах - це заряд енергії і неймовірні емоції. Хочу сказати велике спасибі: Наталії Оверчук за цікаві кейси STrEAM освіти і робототехніку; Пікаловій Валентині за розповіді Green STrEAM LABS: Makey Makey - складні процеси на простих речах, дуже доступно і зрозуміло; Ірині Єгорченко за розповідь на принципах openschooling - як поєднати математику і мистецтво, ця інформація "бомба" для моїх ідей - велике Вам спасибі. Праця в команді - це дуже гарно, ти знайомишся з різними людьми і обмінюєшся ідеями. Я отримала велику кількість важливої інформації для роздумів і позитивні емоції, адже лекції та тренінги під відкритим небом у Карпатах - це неймовірно. Велике всім спасибі за всі 5 днів -  це було неперевершено!»

 

Анна ПУЗАЧОВА, викладач із Маріупольського будівельного коледжу.

Спільне чергування

 

«Цікаво, змістовно. Місце заходу зачаровує. Природа чудова. Дійсно додає енергії та сил. Декілька днів тому закінчились заняття у Міжнародній Зеленій Школі, а спогади про неї не відпускають. Зустрічі з цікавими людьми, новий досвід в організації освіти ХХІ століття. Під час сесії освітяни, студенти та школярі стали справжньою єдиною командою, де чують кожного, поважають і дають можливість виявляти творчість. Ми зрозуміли, що наука та мистецтво можуть і повинні йти разом. А той, хто побував у Карпатах, відчув дихання гір, милувався неймовірним зоряним небом, слухав звучання струмків і водоспадів, відчув місцевий колорит, ніколи не забуде цей край. Дякуємо організаторам заходу за незабутні враження!»

 

Лілія МАКСИМЕНКО, соціальний педагог Первомайського індустріально-педагогічного коледжу.

 

 

«Якщо одного разу у тебе з’явиться можливість відвідати Міжнародну Зелену школу, обов’язково скористайся нею! Сесія тривалістю у тиждень проходить як мить, на одному подиху – лекції, руханки, обговорення, кава просто неба, робота у групах, космічне какао, презентації, дискусії, гуцульські танці, прогулянки до водоспаду, знов спілкування. День у школі закінчується далеко за північ, але втоми не відчуваєш, бо поряд однодумці й ти відчуваєш неймовірну синергію, одночасно підпитуєшся від неймовірних красот природи. Для мене дуже цікавою була медіація у змішаній групі – викладачі, учителі, студенти та школярі. Робота з тренерами надала основу для перезавантаження, для глибокого аналізу дійсності, міркування та планування  майбутнього. За тиждень ми отримали багато необхідної інформації від Ірини Жданової, щодо Green Stream, проектної діяльності, стартапству, використання скрам-управління діяльністю тощо; від Ольги Березан – про особливості роботи з обдарованою молоддю; використання сучасних освітніх технологій від Валентини Пикалової, Наталії Вовковинської та Ірини Єгорчєнко; дискусії щодо цінностей з Галиною Канафоцькою; майстер-класи з Наталією Оверчук та Оксаною Линдюк. Цікаво, іноді несподівано. Робота у команді - супер. Дякую за неймовірні відчуття. За що я люблю Міжнародну Зелену школу, питання риторичне... за надзвичайні емоції, які надихають на подальшу роботу; за синергію, яка забезпечує неймовірні результати діяльності; за енергетичну підпитку від чарівної природи».

 

Наталя МАЦАЙ, декан факультету природничих наук, ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка». Факультет природничих наук,

 м. Старобільськ.

 

 «Незабутні враження залишилися у мене від перебування у Міжнародній Зеленій школі. Надзвичайно цікавими і  корисними були лекції, диспути та тренінги, які познайомили з новітніми технологіями та засобами навчання, що безумовно, важливо для моєї подальшої роботи. Особливо запам’ятається чудова, дружня атмосфера, яка панувала в школі, спілкування з креативними, талановитими особистостями. Надзвичайну атмосферу Зеленої школи доповнювали мальовничі краєвиди Карпат. Велика вдячність всім. Все чудово, пізнавально, цікаво».

 

Ольга ГУБСЬКА, старший викладач кафедри садово-паркового господарства та екології, ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Факультет природничих наук”.

 

 

«Моє літнє перебування в Міжнародній Зеленій школі було незабутнім, хоч я і була в Зеленій Школі лише два рази. Цього разу мені сподобалось більше. Бо дні перебування були насичені не дивлячись на те,що весь день був розписаний по годинам, природа і свіже карпатське повітря не давало втомитися і надихало далі вчитися, пізнавати щось нове. Ми дізналися багато нового і цікавого, побували в  дуже гарних місцях села Космач».

 

Анастасія САРАНА, учениця 8 класу КНВК "Школа-дитячий садок", м. Рубіжне.

 

 

 

«В неповторних карпатських краєвидах, біля бурхливої гірської ріки Ставниця, в оспіваному піснями і легендами селі Космачі були проведені мною незабутні дні навчання у Міжнародній Зеленій Школі. Природа Карпат, позитивний настрій модераторів, учасників давало наснаги на кожен день. Програма OPEN GREEN STrEAM була насиченою, але в той же час захоплюючою, цікавою. На кожному з запропонованих модулів взяла для себе багато корисної інформації для подальшої роботи педагогом. Поряд з серйозними питання сучасної освіти, мали змогу ознайомитися з «Писанкарством», «Соломо плетінням», «Makey-Makey», кінезіологічною гімнастикою; отримали майстер- клас з гуцульських танців. Увагу привернули: SCRUM- планування, digital- лабораторії, які на мою думку є запорукою стовідсоткового виконання поставлених цілей, порядку у роботі в команді, створення відкритого навчального простору для сучасних дітей з їх сучасними вимогами до суспільства. Під час навчання у МЗШ нами був створений проект, який має на меті реалізувати командну роботу, ввести у навчання сучасні технології (на прикладі платформи Padlet), розвантажити вчителя та сприяти кращому засвоєнню знань у учнів. Дякую всім організаторам OPEN GREEN STrEAM за скарбничку знань, яку кожен з нас привіз до себе додому. Цікаво, класно, сучасно. Якщо запросите, приїду ще. Навчання у Міжнародній Зеленій Школі - це надзвичайна подія в моєму житті».

 

Наталія КОРЖОВА, асистент кафедри біології та агрономії ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

 

 

«Мрій! дій! Радій! - ці слова стали моїм гаслом рівно рік тому і будуть пронесені через все моє життя! В Міжнародній Зеленій школі я 4-й раз, але кожний раз по своєму неймовірний, так і цього разу на нас чекала незабутня зустріч з Великими викладачами... Я просто у захваті від неймовірних знайомств з нашими студентами та школярами-амбасадорами, з колегами викладачами з Донеччини та Луганщини. Дякую за можливість розкритися, здійснити свої мрії і забути про війну!!!»

Наталія САРАНА, вчитель географії, біології, хімії Комунальний навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №5 – дошкільний навчальний заклад (дитячий садок)» Рубіжанської міської ради Луганської області 

 «Коли нам сказали, що буде театр тіней, я одразу захотіла прийняти участь. Запитавши у Наталії Оверчук, я отримала дозвіл стати акторкою у ньому. Ці враження стали найяскравішими за весь час перебування в МЗШ».

 Варвара ГРУШКОВСЬКА, учениця 3 класу Курахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1.

 

«Відверто кажучи, почувши про колискову увечері, я думала, що це буде не цікаво. Але побачивши справжній тіньовий театр, я з нетерпінням чекала на початок вистави. Це було неймовірно! І зараз мені кортить прийняти участь та власноруч потримати ляльок-оберегів!»

Ірина МАЦАЙ, випускниця Старобільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 3.

 

 

 «Мне очень понравилось, что я мог собирать разных роботов с помощью Lego. Это было занимательно. Ещё мы научились писать программы, подбирать температуру, обороты. Такой конструктор развивает моторику рук, способность к программированию и помогает саморазвиваться. В будущем я бы хотел стать инженером!»

Гліб ТІШИН, учень 5 класу НВК "Загальноосвітня Школа І-ступеня - гімназія"НВК "Загальноосвітня школа І-ступеня - гімназія".

 

«Ніколи не міг подумати, що зможу навчатися новим технологіям і інструментам 21 століття, але мені дали таку можливість, як навчання в Міжнародній Зеленої Школі. Був дуже великий потік інформації і новизни різних програм. Мене здивувало поєднання технічних і гуманітарних наук.

Найбільше сподобалася робота з LEGO і Makey-Makey, там ми самі встановлювали програми і мали багато здібностей, які мене вразили».

 

«На сегодняшний день роботы играют важную роль в развитии индустрии и технологического прогресса большинства стран мира. В скором времени они станут больше использоваться в ежедневных делах. У роботов ловкость, скорость и сила превосходят возможности человека и облегчают его жизнь. Даже маленький робот, вроде того, что мы собирали с Натальей Вадимовной, несмотря на то, что был игрушечным, имел много способностей, которые нас впечатлили».

Анатолій ЦЮРЮКАНОВ, студент 3 курсу, спеціальність «Середня освіта. Географія», факультет природничих наук  ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

 

«Пропоную для міркування мій блог На Левый Берег - LB.UA і коротке відео, де молодь зі Сходу і їх викладачі співають гімн України. Тут відверті міркування. Можливо занадто емоційні. Про молодь. Інновації. Війну і мир. 10 хв . Дуже прошу прочитати тим, хто приймає рішення. Або впливає на їх прийняття».

 

«Якось так складається, що Зелена школа притягує надзвичайно красивих і сильних особистостей. З деякими з них ми можемо роками френдитись у ФБ, а розвіртуалізація відбувається там, в МЗШ”, так було з Наталією Мацай, деканом природничого факультету Луганського національного університету ім.Тараса Шевченка. Рік тому ми провели в Міжнародній зеленій школі перший тренінг для освітян зі Сходу. Щойно повернулися  додому на Схід, учасники Першої Science & Digital не Школи для освітян... разом з нашими неймовірними амбасадорами, студентами, школярами. Я не вірю, що нова влада розбудує мир і довіру. І я вірю в синергію молоді, освітян і громадянського суспільства в просуванні цінностей довіри, миру і плеканні зеленого простору. Ви думаєте що освіта 21 століття неможлива у високогірному українському селі без доріг? А от і ні! Ми вже зареєструвались в #kahoot . Історичний момент для нас. І знаєте з ким? З провідним вчителем робототехніки Наталією Вовковинською, яка працює в провідних державних навчальних закладах - Дитячій інженерній академії та Українському фізико-математичному ліцеї. Разом з освітянами зі Сходу.

P.S. Ущипніть мене;) .... я так довго про це мріяла...Щастя в світі є!)».

Ірина ЖДАНОВА - засновниця Міжнародної зеленої школи, тренер зі STrEAM&DIGITAL  методик (MASHAV, Ізраїль), Виконавчий директор ГО "Фонд "Відкрита політика", канд. іст. наук.