+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Україна-Ізраїль: цікаве навчання долає кордони

18/12/2018 17:48

 

Інноваційні навички у поєднанні з автентичною культурою – школярі України та Ізраїлю 11 грудня взяли участь у цікавій Skype-зустрічі, яку організували представники Міжнародної зеленої школи імені Клима Чурюмова (ГО «Фонд «Відкрита політика»).

Міжнародна зелена школа у складі гімназії «Діалог» м. Києва та КНВК «Школа-дитячий садок» з м. Рубіжне Луганської області поспілкувалися онлайн з учнями  ізраїльської школи.

Зустріч-знайомство започаткувало піврічну співпрацю у рамках проекту «Schools Online - Digital Collaborative Learning» (MASHAV, @Ministry of Education of Israel), що має на меті познайомити школярів України та Ізраїлю із новітніми інформаційними технологіями та дистанційним підходом до навчання у різних країнах світу, поширення толерантного ставлення та знайомство з автентичними культурами обох країн.

Зеленошкільці залюбки розповіли дітям з Ізраїлю про свої школи та навчання у високогірному селі Космач – в Міжнародній зеленій школі (альтернативній інноваційній школі для юних стартаперів). А також поділилися цікавими відомостями про відомого українського астронома Клима Чурюмова та продекламували його вірш «Венера» англійською.

Учитель географії, біології, хімії та природознавства КНВК «Школа-дитячий садок» з м. Рубіжного, викладач хімії Міжнародної зеленої школи Наталія Сарана ділиться враженнями: «Діти хвилювалися, раділи, намагалися зрозуміти один одного, але мова жестів перемогла! Діти своїми очами передали тепло та радість спілкування!»

Учні як з України, так і з Ізраїлю отримали чудові враження від спілкування та з нетерпінням чекають нових зустрічей.

 

Більше про Міжнародну зелену школу імені Клима Чурюмова – у відео «Цікава наука серед мальовничих Карпатських гір»:

https://www.youtube.com/watch?v=FywaKZntzrk