+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

news-photo

Якісній освіті бути: Фонд «Відкрита політика» записав STrEAM курс відеоуроків з робототехніки, біології, праці/мистецтва

22/12/2017 14:22

Громадська організація "Фонд "Відкрита політика" разом з партнерами продовжує роботу над створенням відеоуроків, щоб забезпечити додаткові інструменти для рівного доступу до інноваційної якісної освіти дітям і молоді незалежно від місця проживання.
Важливим сьогодні, в умовах конфлікту, є створення якісного відеоконтенту для дистанційної освіти для шкіл, ПТНЗ, позашкільних закладів.
Саме тому ми розпочали запис GREEN STrEAM курсу і презентуємо цикл відеоуроків: як відкрити гурток робототехніки в школі, як зробити солом'яний павук (і теж задіяти робота), як цікаво провести уроки з інформатики, інформаційних технологій, біології.

STrEAM освіта - інноваційний напрямок світової освітньої політики:
S - наука, спорт
T - технології
r - робототехніка
E – інженеринг
A - мистецтво
M - математика

Відеоуроки доступні за посиланням і, на відміну від багатьох інших ресурсів, є БЕЗкоштовними і БЕЗ реєстрації. Це особливо важливо для дітей, молоді, які постраждали від війни на сході України і проживають в тимчасово окупованому Криму.
Відеоуроки будуть цікавими для вчителів, дітей, батьків, керівників гуртків.
Уроки також є корисними і для гірських шкіл та важкодоступних районів, для діток з особливими потребами. Для тих навчальних закладів, які вимушені через відсутність фінансування на опалення продовжувати канікули. Курс є важливим і для тих професійно-технічних навчальних закладів, які готові до інноваційних змін.

GREEN STrEAM курс створено Фондом «Відкрита політика» за підтримки Полтавського інституту післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського, Державного навчального закладу "Дитяча інженерна академія" разом із викладачами з різних регіонів України.

Пілотний курс відеоуроків GREEN STrEAM записано у 2017 в рамках проведення 15 сесії Міжнародної зеленої школи у селищі Космач Косівського району Івано-Франківської області.

Автори STrEAM курсу:

Ірина ЖДАНОВА – керівник ГО «Фонд «Відкрита політика», канд. іст. наук.
Наталія ВОВКОВІНСЬКА – викладач ДЗНЗ «Дитяча інженерна академія».
Наталія ОВЕРЧУК – вчитель праці Житомирської ЗОШ № 23, модератор Етномайстерні Міжнародної зеленої школи.
Леонід ГОРОБЕЦЬ – асистент кафедри екології та охорони навколишнього середовища ННЦ «Інститут біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ст. наук. співробітник Палеонтологічного відділу Національного науково-природничого музею Національної академії наук України, керівник юних науковців, переможців олімпіад з біології, конкурсів МАН, Всеукраїнського турніру юних біологів, канд. біол. наук, керівник секцій «Біологія», «Палеонтологія» Міжнародної зеленої школи.
Анастасія ТІТОВА – оператор-монтажер, керівник дитячої кіностудії «Кімната 16».
Учні 15-ої сесії Міжнародної зеленої школи.
Увесь курс є за посиланням

Курс GREEN STREAM – ще один приклад синергії в дії.