+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Команда Фонду «Відкрита політика» визначила стратегію розвитку організації до 2021 року

09/12/2017 13:34

З 28 листопада по 2 грудня громадська організація «Фонд «Відкрита політика» провела сесію стратегічного планування під керівництвом Ірини ЖДАНОВОЇ у Міжнародній зеленій школі у селищі Космач Косівського району Івано-Франківської області.

В результаті плідної роботи команда Фонду «Відкрита політика», відповідно до місії організації «плекати традиційні європейські цінності і цінності сталого розвитку в місцевих громадах, розширювати доступ до якісної освіти дітей та молоді, розвивати науково-інноваційний потенціал України», зафіксувала три пріоритетних напрямки своєї діяльності на період до 2021 року, а саме:

Доступна освіта

Гасло: Науку – для миру, освіту – кожному!

Сприяння забезпеченню рівного доступу дітей та молоді до якісної освіти незалежно від місця проживання у т. ч., які постраждали від конфлікту, а також, які проживають у гірській місцевості

Якісна освіта

Гасло: Від екології душі – до екології Всесвіту!

Розробка і впровадження моделі STrEAM (S – наука, T – технології, r – робототехніка, E – інженеринг, A – мистецтво, M – математика) освіти у систему формальної, неформальної та інформальної освіти.

Синергія в дії

Гасло: Мрій. Дій. Радій!

Підвищення інституційного потенціалу (capacity building) навчальних закладів, місцевих громад.

Крім того, окрему увагу було приділено проектному менеджменту. Керівник Фонду «Відкрита політика» Ірина ЖДАНОВА провела тренінги щодо написання проектів Фондів ЄС.

Особливим учасником сесії стратегічного планування стала волонтерка Корпусу Миру із США Джанін ВІНН, яка протягом 3 днів спонукала команду Фонду спілкуватися англійською. Джанін стала частиною команди, поділилася своїм досвідом проектної діяльності в США. Впродовж сесії разом із Джанін було обговорено перспективи створення та впровадження інноваційної STrEAM-освіти, екологічних проектів, зокрема в ОТГ (на прикладі Космацької ОТГ).

Зі Стратегією Фонду «Відкрита політика» 2017-2021 можна ознайомитися за посиланням

Також в рамках проведення сесії стратегічного планування команда ГО «Фонд «Відкрита політика» відвідала Космач-Ставницьку школу. Екс-директор школи Кирило Кирилович ЛИНДЮК провів команді Фонду екскурсію навчальним закладом, в результаті якої було зафіксовано встановлення семи пічок за рахунок коштів Космацької ОТГ, які тепер обігрівають гірську школу.

Окремою частиною поїздки стало вивчення традицій високогірного гуцульського селища. Директор Космач-Ставницької школи Оксана Кирилівна ЛИНДЮК разом зі своїми дітьми провели майстер-клас із виконання колядки. А затишок біля печі допоміг сфокусуватися на перспективних ідеях та планах.

Сесія стратегічного планування була продуктивною, інформативною, а головне натхненною. Попрацювавши, отримавши нові знання та позитивні емоції від засніжених Карпат команда Фонду «Відкрита політика» повернулась до роботи у столицю, а Міжнародна зелена школа вже чекає групу учасників зимової сесії – учнів та вчителів із Запорізької області.