+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Фонд «Відкрита політика» презентував у Луганській області нові інформаційні продукти щодо рівного доступу до середньої освіти

15/09/2017 10:54

Представники ГО «Фонд «Відкрита політика» 4-6 вересня 2017 року в рамках проекту ЮНІСЕФ "Створення мережі "гарячих ліній" для школярів, абітурієнтів та студентів із зони АТО та Криму у Севєродонецьку, Краматорську, Херсоні та Києві" здійснили робочу поїздку до Луганської області (Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ).

В рамках поїздки 4 вересня о 16:00 у Сєвєродонецьку, Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» відбулася ініційована Фондом «Відкрита політика» прес-конференція на тему: «Інформаційна кампанія щодо забезпечення рівного доступу дітей сходу України до освіти», під час якої були підведені проміжні підсумки вступної кампанії через Освітні Центри «Донбас-Україна» за спрощеною процедурою та окреслені можливості отримання української середньої та професійно-технічної освіти дітьми з тимчасово непідконтрольних Уряду територій Луганської області. Учасники: ЛІШИК Ольга Петрівна - заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери, ЖДАНОВА Ірина Анатоліївна - керівник ГО «Фонд «Відкрита політика», канд. істор. наук.

На прес-конференції були презентовані нові інформаційні продукти щодо здобуття середньої та професійно-технічної освіти (постери, листівки, відеоінструкцію), розроблені ГО «Фонд «Відкрита політика спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством інформаційної політики та Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та ВПО:

1. Дорожня карта про здобуття професійно-технічної освіти за спрощеною процедурою через Освітні Центри «Донбас-Україна».
2. Дорожня карта «4 кроки для отримання середньої освіти в Україні».

Детальніше

Відеозапис прес-конференції можна переглянути за посиланням.

5 вересня (10:00 до 17:00) представники ГО «Фонд «Відкрита політика» спільно з головним спеціалістом відділу державно-громадського управління освітою департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Малишевою О. П. (через Skype-конференцію) за сприяння управління освіти і науки Луганської ОДА провели навчальний тренінг «Інформаційна кампанія щодо забезпечення рівного доступу дітей сходу України до середньої освіти. Проміжні підсумки роботи Освітніх Центрів» для працівників «гарячої лінії», представників шкіл Луганської області, які здійснюють дистанційне навчання, Освітніх Центрів «Донбас-Україна».

У тренінгу, який відбувся у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля, взяли участь 20 осіб.

Тренінг проводили: Жданова І. А., керівник проекту ЮНІСЕФ, керівник Фонду «Відкрита політика», канд. істор. наук, координатор проекту Загородня І. А., головний спеціаліст відділу державно-громадського управління освітою департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Малишева О. П. (Skype) та Брежнєв О. М., директор Центру дистанційного навчання СНУ ім. В. Даля, канд. технічних наук, доцент.

Зокрема, на тренінгу підбили проміжні підсумки роботи «гарячої лінії» Фонду «Відкрита політика» і Освітніх Центрів Луганської області, які продовжують працювати до 30 вересня. Також детально проінформували про можливості школярів з тимчасово непідконтрольних Уряду України територій Донецької та Луганської областей на рівний доступ до середньої і професійно-технічної освіти.

Під час тренінгу через Skype-включення з Малишевою О. П. було обговорено питання впровадження та організації дистанційної освіти та екстернату для забезпечення рівного доступу до середньої освіти школярів, які проживають на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження та в «сірій зоні».

Порядок організації екстернату у загальноосвітніх навчальних закладах став предметом жвавого обговорення освітян Луганщини з головним спеціалістом відділу державно-громадського управління освітою департаменту загальної середньої та дошкільної освіти.

Окрему увагу на тренінгу було приділено інформаційній кампанії. Жданова І. А. презентувала нові інформаційні продукти Фонду «Відкрита політика» щодо рівного доступу до середньої освіти школярів, які проживають на неконтрольованих територіях Донбасу та «сірій зоні».

Ознайомитися з ними можна за посиланнями тут та тут.

Відеоінструкція "4 кроки для здобуття середньої освіти в Україні"

Читатйте також: Батьки й діти з окупованих територій хочуть якісної української освіти

Також 5 вересня Жданова І. А. та Загородня І. А. відвідали Лисичанську багатопрофільну гімназію, яка являє собою унікальний навчальний заклад (модель авторської школи директора Лисичанської багатопрофільної гімназії Світлани Василівни Бєлухи).

Того ж дня керівник Фонду «Відкрита політика» Ірина Жданова в ефірі передачі «Тема дня» телеканалу ЛОТ (Луганське обласне телебачення) розповіла про особливості вступу жителів з тимчасово неконтрольованих територій/"сірої зони" Донбасу та про "гарячу лінію" з освітніх питань.

Ефір можна переглянути за посиланням.

У рамках поїздки до Луганської області 6 вересня координатор програм Фонду «Відкрита політика» Ірина Загородня відвідала регіональну «гарячу лінію» у Сєвєродонецьку, яка працює на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, а також Освітні Центри у Рубіжному.

У рамках проведення інформаційної кампанії під час робочої поїздки до Луганської області 4-6 вересня 2017 року було передано/розповсюджено 600 листівок формату А 4 «4 кроки для отримання середньої освіти в Україні», 104 наліпки формату А4 для розміщення у транспорті та 34 постери формату А1.

За новинами стежте на сайтах: dostupnaosvita.com.uamon.gov.uaopenpolicy.org.ua.