+38 (068) 024 5169  +38 098 079 69 73        Інформація про літні сесії Міжнародної Зеленої Школи

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

В Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася презентація сесій Міжнародної зеленої школи 2017-18 рр.

11/09/2017 22:39

У Мистецькому салоні Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася презентація сесій Міжнародної зеленої школи 2017-2018 «Від екології Душі – до екології Всесвіту». Літні сесії були приурочені пам’яті всесвітньовідомого астронома, першовідкривача комет, дитячого письменника, друга Міжнародної зеленої школи – Клима ЧУРЮМОВА. Тому відкрили зустріч доньки Клима Івановича – Тетяна ЧУРЮМОВА та Олена МЕЛЬНИК, які цього року вперше відвідали Міжнародну зелену школу.

8 сесій, більше 200 учасників, близько 20 модераторів, 15 навчальних секцій усе це поєдналося 2017-го року у Міжнародній зеленій школі в с. Космач Косівського району Івано-Франківської області.

Учасниками програм стали такі навчальні заклади та організації з міста Києва: Навчально-виховний комплекс №30 «ЕКОНАД», Гімназія «Діалог», Русанівський ліцей, Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Державна художня середня школа імені Тараса Шевченка, Київська дитяча школа мистецтв, Дитяча інженерна академія, Благодійний фонд «Діти надії»; Черкаської області: Смілянський природничо-математичний ліцей, а також викладачі з навчальних закладів Полтавської області: Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, Полтавський обласний інститут підвищення педагогічної освіти, Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Горішньоплавнівської міської ради, Семенівський навчально-виховний комплекс №2, Шишацька обласна гімназія-інтернат для обдарованих дітей, Полтавська обласна гімназія-інтернат для обдарованих дітей імені А. С. Макаренка Полтавської обласної ради, Рокитненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів виконавчого комітету Омельницької сільської ради Кременчуцького району Полтавської області, Івано-Франківської області: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Космацька ЗОШ І-ІІІ ступенів, Космач-Ставницька ЗОШ І-ІІ ступенів; Луганської області: Луганський обласний інститут післядипломної освіти; Донецької області: Краматорська ЗОШ І-ІІІ ступенів №8.

У навчальну програму було включено актуальні теми з різних наук: астрономії, палеонтології, хімії, біології, математики, фізики, а також з робототехніки, медіакультури, образотворчого мистецтва, музики, архітектури, вивчення спадщини гуцульської культури, спілкування під час Speaking club.

Для виконання програми було запрошено модераторів навчальних секцій  провідних вчених з державних навчальних закладів, відомих митців, громадських діячів.

Протягом сесій було реалізовано багато цікавих начальних ідей та проектів. Так був знятий цикл відеоуроків із робототехніки, біології та мистецтва, які планується розмістити на навчальній платформі «Доступна освіта» (dostupnaosvita.com.ua) у вільному доступі. Було проведено тренінг на тему: «GREEN STREAM: формування в місцевих громадах команд для впровадження дистанційної освіти та робототехніки в школах», учасниками якого стали 25 педагогів з навчальних закладів Полтавської та Івано-Франківської областей.

Під час проведення сесій слухачі опановували знання з різних наук в цікавій атмосфері, експериментували, вивчали мистецтво, займалися краєзнавчими розвідками. Також діти створювали мультфільми, брали участь у виставах тіньового театру: , програмували роботів, відвідували майстрів народного мистецтва, малювали, підготували виступ на концерті до Дня незалежності України у Будинку культури с. Космач, вивчали фізику у поєднанні з музикою.

На заході «Від екології Душі – до екології Всесвіту» було підведено підсумки проведених сесій у 2017 році, а також анонсовано графік на осінь та зиму.

Приєднуйтесь до нашої «зеленошкільської» родини! Більш детальна інформація на сайті за посиланням: http://openpolicy.org.ua/igs/news/132/

Реєструйтеся!
Організатор:
ГО «Фонд «Відкрита політика».
Тел.: +38 044 279 00 96;
+38 068 024 51 69
openpolicy.org.ua
Адреса: м. Київ, вул. Прорізна, 23Б

Координатор Міжнародної зеленої школи
Ніка Юлія
Тел: +38 098 041 7449;
+38 066 078 1657
E-mail: igskosmach@gmail.com

Адреса Міжнародної зеленої школи:
с. Космач Косівського р-ну
вул Ставницька ,128
Координати геолокаціі: 48.308176,24.832688.
Адреса ГО "Фонд "Відкрита політика" : м. Київ, вул. Прорізна, 23Б

ДАВАЙТЕ РАЗОМ МРІЯТИ ТА ДІЯТИ, ТВОРИТИ ТА ДРУЖИТИ!