+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075

Новини

news-photo

ЗНО-2017: реєстрація, особливості проведення та додаткова сесія для школярів з Донбасу та Криму

13/03/2017 16:10


6 лютого о 10:00 – стартувала реєстрація на ЗНО-2017 року. За допомогою сервісу «Зареєструватися» (testportal.gov.ua) можна сформувати та роздрукувати реєстраційну картку, що є одним з обов’язкових документів для здійснення реєстрації.
17 березня – закінчення реєстрації на ЗНО-2017.
31 березня – внесення змін до реєстраційних даних.
3 20 травня 2017 року – можливість реєстрації на ЗНО для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території або учасників антитерористичної операції, що не мали змоги зареєструватися в основний період, можуть зареєструватися для участі в додатковій сесії.
23 травня до 16 червня – основна сесія ЗНО-2017 (українська мова і література (23 травня), іспанська мова (25 травня), німецька мова (25 травня), французька мова (25 травня), англійська мова (29 травня),  математика (31 травня),  історія України (2 червня), російська мова (6 червня), біологія (8 червня), географія (12 червня), фізика (14 червня), хімія (16 червня).
3 до 12 липня – додаткова сесія ЗНО-2017.
ДПА проводиться повністю у форматі ЗНО:
У 2017 року вперше ДПА проводиться повністю у форматі ЗНО і в межах сесії ЗНО. Випускники поточного року, заповнюючи реєстраційну картку, мають вказати назви навчальних предметів, із яких їм буде зараховано результати ЗНО як оцінки за державну підсумкову атестацію (ДПА). Адміністрації шкіл не можуть впливати на вибір предметів ДПА.
Обовязкові предмети ЗНО-2017:

  1. Українська мова та література
  2. Математика, або історія України
  3. Запропонований перелік предметів, з яких буде проводитися тестування 2017 року (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія).
Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.
Сертифікати ЗНО 2016 року будуть дійсні у 2017 році.
Процес реєстрації на ЗНО-2017:
  1. Сформувати та роздрукувати реєстраційну картку – обов’язковий документ для здійснення реєстрації на ЗНО. Це можна зробити самостійно або звернутися до пункту реєстрації.
  2. Підготувати комплект реєстраційних документів, який випускники поточного року подають до закладу, в якому навчаються, а випускники минулих років та учні професійно-технічних, вищих навчальних закладів надсилають на адресу регіонального центру, вказану в контрольно-інформаційному листі.
  3. Від регіонального центру Ви отримаєте сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень та реєстраційне повідомлення учасника ЗНО. Ці документи будуть надіслані випускникам поточного року до закладу, в якому вони навчаються. Випускникам минулих років та учням (слухачам, студентам) професійно-технічних, вищих навчальних закладів – за адресою, вказаною під час реєстрації.
Особливості реєстрації на ЗНО для випускників, які проживають на неконтрольованих територіях
  1. Додаткова сесія реєстрації на ЗНО, що триватиме 3-20 травня 2017 року. До реєстраційних документів потрібно додати:
  • заяву щодо надання можливості пройти ЗНО під час додаткової сесії
  • копію посвідчення учасника бойових дій або довідку про безпосередню участь в антитерористичній операції (для учасників АТО)
  • копію сторінки паспорта громадянина України (особи, яка реєструється або одного з батьків (опікунів)), де вказано відомості про місце проживання (для осіб, які проживають на неконтрольованих територіях).
  1. Можливість подання документів електронною поштою для випускників минулих років, учнів професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які проживають на неконтрольованих територіях.
Можливості під час проходження ЗНО для осіб, що потребують створення особливих (спеціальних) умов
Лише під час додаткової сесії особи з порушеннями зору отримають можливість виконувати завдання сертифікаційної роботи у зошитах, текст яких надруковано збільшеним шрифтом, особам з порушеннями слуху буде надано додатковий час для виконання сертифікаційної роботи (до 30 хв залежно від предмета). Для створення особливих умов  особи, які цього потребують, мають під час заповнення реєстраційної картки, зазначити номер форми 086-3/о і дату її видачі органом або закладом охорони здоров’я. Форму 086-3/о слід подати разом з іншими реєстраційними документами. Нагадуємо, що 24 січня 2017 року набув чинності спільний наказ МОН та МОЗ «Деякі питання участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб, які мають певні захворювання та/або патологічні стани, інвалідність».
Корисні посилання, де Ви можете слідкувати за новинами щодо реєстрації на ЗНО та Вступної кампанії-2017 року:
  1. Сайт Доступна освіта – dostupnaosvita.com.ua.
  2. Офіційний сайт Українського центру оцінювання якості освіти: testportal.gov.ua та на сторінках Центру в соціальних мережах ВКонтакте/uceqa, Facebook/zno.ukr.center.
  3. Міністерство освіти на науки України, інформація для жителів Донбасу та Криму: http://mon.gov.ua/activity/education/dlya-zhiteliv-donbasu-i-krimu/.
Фонд «Відкрита політика» записав відеоуроки для підготовки до ДПА та ЗНО з двох предметів – української мови та літератури та історії України, що доступні на інтернет-платформі «Доступна освіта» – dostupnaosvita.com.ua.
У Фонді також працюють консультативні телефонні лінії  – 0 800 504 425 – безкоштовно!
+380689512513 (Viber, Telegram, WhatsApp, Skype:Open Рolicy Foundation); +380505505411 (Viber, Telegram, WhatsApp, Skype: Dostupna Osvita).
Консультативні телефонні лінії працюють у робочі дні з 9:00 до 13:00 та з 14:00 до 18:00.