+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075

Новини

news-photo

Школярі з Криму можуть вступити до вищих навчальних закладів України за спрощеною процедурою, без ЗНО: покрокова інструкція

13/03/2017 16:16

УКРАЇНА ПРИЙНЯЛА СПРОЩЕНУ ПРОЦЕДУРУ ВСТУПУ ДО ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ БЕЗ ЗНО Отримати атестат і вступити до ВНЗ України реально!Для осіб з Криму, які вступили до вишів на навчання за державним замовленням, і здобули статус переміщеної особи передбачена державна цільова підтримка для здобуття вищої або професійно-технічної освіти у вигляді: - соціальної стипендії; - безоплатного забезпечення підручниками; - безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах; - безоплатного проживання в гуртожитку. Для осіб, які вступили на навчання за контрактом, державна цільова підтримка можлива у вигляді пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти.
Щоб отримати свідоцтво (за 9 кл.) та/або атестат (за 11 кл.)  державного зразка, ти можеш навчатися дистанційно, на екстернаті. Для цього:
1. Обери школу:
Державний навчальний заклад “Міжнародна українська школа” - ukrintschool.org.ua. Адреса: 01021 м. Київ, Кловський узвіз, 8 тел./факс: +38 (044) 253-85-58 e-mail:

Школа екстернів - extern.kiev.ua. Адреса: 03127, м. Київ, Проспект Голосіївський (40-річчя Жовтня), 106/4, тел./ факс: +38 (044) 257-10-28 e-mail:

або в будь яку іншу  школу України. Перелік рекомендованих шкіл розміщено на сайті dostupnaosvita.com.ua.
2. Повідомте про Ваше рішення представника адміністрації обраної школи.
3. Напишіть заяву на ім’я директора обраної школи з проханням зарахувати Вас на навчання у формі екстернату/дистанційно. Обов’язково вкажіть Ваші контактні телефони та електронні адреси. До заяви додайте скан-копію свідоцтва про народження дитини та скани всіх документів про освіту, які маєте. Особисто приїжджати не потрібно. Пакет документів можна надіслати електронною поштою. Ви можете подати заяву до школи протягом навчального року без обмеження термінів.
4. Очікуйте на повідомлення від адміністрації школи про зарахування та розпочинайте навчання.
5. Навчайся дистанційно. Можливо за один навчальний рік пройти екстерном кілька класів. На сайті dostupnaosvita.com.ua є безкоштовні відеоуроки, презентації, тренінгові завдання з української мови, літератури, історії України. Реєстрація не потрібна!
6. В кінці навчального року особисто приїдь до школи та здай річне оцінювання, Державну підсумкову атестацію. Отримай освітні документи державного зразка - свідоцтво (за 9 клас) та/або атестат (за 11 клас).
Існує 2 процедури вступу у вищі навчальні заклади України
(університети, інститути, технікуми інші ВНЗ) 1. СПРОЩЕНА ПРОЦЕДУРА: вступ через освітні центри «Крим-Україна»
Вступати до уповноважених ВНЗ через освітні центри «Крим-Україна»  мають право особи з Криму, які: - мають український документ про освіту; - не мають українського документу про освіту; - проходили ЗНО і мають відповідні сертифікати 2016 або 2017 року; - не проходили ЗНО.
Особа з Криму, яка не має українського атестату, звертається до одного з цих центрів для проходження річного оцінювання, державної підсумкової атестації та вступу до вишу за спрощеною процедурою. Для вступу цим абітурієнтам не потрібен сертифікат ЗНО.
Щоб вступити у ВНЗ за спрощеною процедурою необхідно:
1.    Обрати освітній центр «Крим-Україна (перелік університетів, на базі котрих у 2016 році функціонували центри, їх адреси та контактні дані можна знайти на сайті dostupnaosvita.com.ua). 2.    Особисто подати заяву. 3.    Заповнити освітню декларацію. 4.    Скласти два іспити державної підсумкової атестації: українська мова та історія України та один вступний іспит (встановлює вищий навчальний заклад). Для вступу на спеціальності, для яких передбачено проведення творчого конкурсу, замість вступного іспиту проводиться відповідний творчий конкурс. Такі вступники отримують у загальноосвітньому навчальному закладі, який входить до обраного освітнього центру, тимчасову довідку, яку протягом трьох місяців мають замінити на документ про освіту державного зразка (атестат або свідоцтво).
Вступники з Криму вступають до уповноважених вищих навчальних закладів на навчання за кошти державного бюджету у межах встановлених квот (20% (але не менше одного місця) від максимального (загального) обсягу державного замовлення за відкритими та закритими конкурсними пропозиціями. Кількість місць за квотами оголошується одночасно з оголошенням максимального (загального) обсягу державного замовлення).
У 2017 році в наказах про зарахування прізвища вступників мають шифрувати.
Треба зауважити, що вступник з Криму, який має український атестат та позитивні результати ЗНО має можливість вступати до будь-якого вишу України для участі у загальному конкурсі на місця державного замовлення.
Вступник з Криму користується правом переведення на вакантні місця державного замовлення в разі, якщо отриманий ним конкурсний бал менший від мінімального, який дозволив отримати рекомендацію до зарахування на місця державного замовлення за загальним конкурсом, не більше ніж на 10 балів.
УВАГА! Перелік університетів, на базі котрих у 2016 році функціонували центри можна переглянути на сайті Доступна освіта.
У 2017 році Освітні Центри будуть працювати з 19 червня по 30 вересня. Більшість з них будуть працювати на базі тих, які працювали у 2016 році. 2. ЗВИЧАЙНА ПРОЦЕДУРА, ІЗ ЗНО. Отримай свідоцтво/атестат, навчаючись дистанційно або на екстернаті. Здай ЗНО. Вступай у будь-який вищий навчальний заклад України та світу.
Реєстрація на ЗНО - з 6 лютого до 17 березня 2017.
Реєстрація на додаткову сесію ЗНО - з 3 травня до 20 травня 2017.
З 23 травня до 16 червня – основна сесія ЗНО-2017.
З 3 до 12 липня – додаткова сесія ЗНО-2017.
УВАГА! Особи, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження та не мали змоги зареєструватися в основний період, можуть з 3 до 20 травня 2017 року зареєструватися для участі в додатковій сесії. У такому разі до комплекту реєстраційних документів потрібно додати заяву щодо надання можливості пройти ЗНО під час додаткової сесії та копію сторінки паспорта громадянина України (особи, яка реєструється або одного з батьків (опікунів)), де вказано відомості про місце проживання (для осіб, які проживають на неконтрольованих територіях).
Більше на сайті: testportal.gov.ua.
«Гаряча лінія» Фонду «Відкрита політика»: 0 800 504 425 – БЕЗКОШТОВНО!
+38 068 951 25 13 (Viber/Telegram/WhatsApp/Skype: Dostupna Osvita) +38 050 550 54 11 (Viber/Telegram/WhatsApp/Skype: Dostupna Osvita)
Консультативні телефонні лінії працюють у робочі дні з 9:00 до 13:00, з 14:00 до 18:00.
За усіма оновленнями слідкуйте на сайтах: openpolicy.org.ua.
Не зупиняйтесь перед своєю метою! Освіту – кожному!