+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075

Новини

news-photo

43 представника навчальних закладів з різних регіонів України взяли участь у тренінгу для Освітніх центрів

16/06/2021 15:17

Фонд «Відкрита політика» підбив підсумки тренінгу «Освітні Центри «Донбас/Крим-Україна»: особливості вступної кампанії-2021» для керівників та працівників Освітніх Центрів, закладів вищої освіти, коледжів та професійно-технічних навчальних закладів, який пройшов у  Міжнародній зеленій школі

 

Організатором заходу став «Фонд «Відкрита політика» спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні». 

 

У двох сесіях тренінгу взяли участь 43 представника навчальних закладів Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Одеської, Чернігівської, Рівненської, Івано-Франківської, Житомирської, Тернопільської, Чернівецької, Кіровоградської областей та Києва. 

 

У програму тренінгу увійшли наступні навчальні модулі:

 

  • ознайомлення з новою нормативно-правовою базою, процедурою спрощеного прийому через освітні центри "Донбас/Крим-Україна" у 2021 році; 

  • аналіз кейсів ОЦ: історії невдач та успіху вступної кампанії-2020;

  • особливості промоції освітніх центрів “Донбас/Крим-Україна” у закладах освіти; 

  • менеджмент у “хмарах”;

  • профілактика професійного вигорання;

  • навчальний компонент з принципів гендерної рівності та соціальної інклюзії (GESI). 

  •  

Надзвичайно високі результати мала практична частина тренінгу – робота учасників в групах. Результатом командних брейнштормів стало напрацювання пакету документів, які допоможуть забезпечити ефективну та сталу роботу Освітніх Центрів: дорожньої карти створення Освітнього Центру; рекомендацій щодо розміщення матеріалів  про Освітні Центри на сайтах навчальних закладів; алгоритмів ведення документообігу в Освітньому Центрі, схеми функціоналу працівника ОЦ тощо. 

 

«Учасники тренінгу – справжні професіонали. Відкриті, готові до напруженої роботи у командах. Вони мають вдосталь щирості, притаманної насправді інтелігентним людям. І, водночас, мужність, без якої складно перемогти у боротьбі за серця і уми дітей та молоді з тимчасово окупованих територій. А ми маємо це зробити разом», – зауважила Ірина ЖДАНОВА

 

 «Я вражений! Не очікував такого посиленого графіку. Всі чудово попрацювали. Нам треба боротися за дітей з тимчасово окупованих територій. Безперечно, їх треба забирати звідти, тому програма спрощеного вступу через Освітні Центри надзвичайно важлива, так само як комунікація між Освітніми Центрами, і додаткові знання, які ми отримали завдяки тренінгу», – поділився своїми враженнями від заходу Сергій Зуєв, відповідальний секретар приймальної комісії, помічник ректора Ізмаїльського державного гуманітарного університету. 

 

«Ми отримали багато практичних навичок. Для мене особисто це було певним переломним моментом. Дуже сподобалося, що на тренінгу ми мали змогу поспілкуватися з представниками Міністерства освіти і науки, поставити їм питання та оперативно отримати відповіді», – додала Оксана Романова, керівниця Освітнього Центру «Донбас-Україна» Рубіжанського індустріально-педагогічного фахового коледжу. 

 

 «Тренінг було проведено в унікальному форматі, з поєднанням праці, творчого розвитку та відпочинку. Серед іншого хотілося б відзначити методичні рекомендації для працівників Освітніх Центрів. З задоволенням будемо користуватися ними під час вступної кампанії», – підкреслив Юрій Яковенко, відповідальний секретар Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського.