+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Представники Фонду відвідали Дні відкритих дверей університетів у Сєвєродонецьку, Краматорську та Херсоні

13/05/2019 18:40

Представники Фонду відвідали Дні відкритих дверей університетів у Сєвєродонецьку, Краматорську та Херсоні

11 травня 2019 року у трьох українських містах Херсон, Сєвєродонецьк та Краматорск відбулися Дні відкритих дверей закладів вищої освіти для абітурієнтів, які проживають на тимчасово окупованих територіях АР Крим та м.Севастополя і непідконтрольних Уряду України територій Донецької, Луганської областей.

Представники Фонду “Відкрита політика” були присутні на всіх заходах та презентували роботу “гарячої лінії” та перебіг інформаційної кампанії для молоді зі сходу України та Криму.

Менеджер “гарячої лінії” Фонду Ольга Кравченко спільно з делегацією Міністерства освіти і науки України, в склад якої увійшли Юрій Рашкевич, Олег Шаров, Ірина Кравчук, Віталій Носок відвідали КПВВ "Майорськ" та розмістили соціальну рекламу для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій. Моніторинг розміщення інформаційної продукції Фонду показав, що банери, постери, листівки, стікери, анімаційні ролики, успішні історії - рясно розміщені як на КПВВ, так і в Освітніх Центрах, потягах Укрзалізниці, Інтерсіті, а також транслюється на телеканалах і радіостанціях.

Також працівники Фонду Ольга Кравченко та Дарія Пильо спільно із делегаціями МОН відвідали дні відкритих дверей Освітніх Центрів "Донбас-Україна" у  Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля у Сєвєродонецьку та в Донбаській державній машинобудівній академії у Краматорську. Там вони презентували роботу гарячої лінії, оновлений сайт https://dostupnaosvita.com.ua із Гугл-мапою Освітніх Центрів та перебіг інформаційної кампанії для вступників із НПУТ Донецької та Луганської областей та тимчасово окупованого Криму. Кожен з Освітніх Центрів мав можливість презентувати свій навчальний заклад.

ОЦ “Крим-Україна” презентували свою діяльність у Херсонській державній морській академії. Роботу Фонду представляла Єлизавета Григорова. На заході були присутні представник МОН Світлана Кретович, представник Міністерства тимчасово окупованих територій та ВПО Денис Чистіков, заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь та Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Тетяна ПОКИДЬКО.

Після презентацій Освітніх центрів всі були запрошені на зустріч з усіма спікерами, а також представниками Державної міграційної Служби України та Державної прикордонної Служби України, де кожен присутній міг поставити питання держслужбовцям щодо спрощеної процедури вступної кампанії - 2019.

Цього року Міністерство інформаційної політики України надрукувало великий тираж інформаційної продукції , яку розробила Громадська організація "Фонд "Відкрита політика" з МОН, UNICEF Ukraine, USAID. Тому інформаційна кампанія Освітніх Центрів "Крим-Україна", "Донбас-Україна" набула таких великих масштабів.

Отож, стежте за оновленнями!

Заходи відбулися за сприяння Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерства освіти і науки України, Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій, Херсонської обласної державної адміністрації.