+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Доступна освіта: Фонд «Відкрита політика» і українська стартап-компанія запустили сайт для мешканців Донбасу та Криму

27/03/2019 21:38

Фонд “Відкрита політика” спільно з українською стартап-кампанією Sannacode створили гугл-мапу  Освітніх Центрів і шкіл з дистанційною формою освіти/екстернатом у Донецькій і Луганській областях та запустили оновлений сайт «Доступна освіта». Тепер він має більш функціональний дизайн та додаткове корисне наповнення із інтерактивними мапами. Також він адаптований для людей з вадами зору.

Сайт dostupnaosvita.com.ua - це помічник кожного вступника та школяра з непідконтрольних Уряду України територій та з Криму. На сайті є безкоштовні, БЕЗ реєстрації, відеоуроки для підготовки до ЗНО і ДПА з української мови, історії України, інших предметів, відеоінструкції. Тепер на оновленому сайті «Доступна освіта» уся необхідна інформація викладена у більш зрозумілій та сучасній формі як покрокові інструкції у вигляді текстів та  інфографіки. Сайт став більш зручним для користувачів, більш зрозумілим і чітким по навігації. Інформація структурована по рубрикам – Абітурієнтам, Освітні Центри, Дистанційна школа, Відеоуроки, Про платформу, Контакти.

Тепер вступникам буде зручніше вибрати потрібний Освітній Центр та школу, адже адреси і телефони Освітніх Центрів  та шкіл з дистанційною освітою/екстернатом тепер можна побачити на гугл-мапі, що розміщена на оновленому сайті.

На мапах позначені усі 37 Освітніх Центрів «Донбас-Україна» і 37 «Крим-Україна», а також школи, які надають дистанційну освіту/екстернат в Луганській та Донецькій областях. При наведенні курсора з’являється спливаюче вікно, у якому можна побачити повну назву закладу, телефони, адресу та прізвище керівника. Для максимальної зручності та повноти інформації також зазначені електронна адреса та сайт навчального закладу.

Що важливо, на dostupnaosvita.com.ua розміщено окремий перелік шкіл по усім регіонам України, у яких можна навчатися дистанційно чи на екстернаті. Усі дані на мапах та списки у довідкових таблицях онлайн-платформи «Доступна освіта» будуть постійно оновлюватися та поповнюватися.

Варто відмітити, що тепер сайт «Доступна освіта» адаптований для людей з вадами зору. Його зручно переглядати і з мобільних гаджетів. Також розробник сайту, українська IT-компанія Sannacode, додатково створить додатки для мобільних телефонів, які допомагатимуть готуватися до ЗНО.
Оновлену версію сайту 22 березня представлено партнерам Освітнього Кластеру ООН.

Довідка

Сайт був створений у 2015 році за підтримки UNICEF. За 2018 рік сайт мав 73 тисячі відвідувачів та 292 тисячі переглядів. У березні 2019 року за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID сайт dostupnaosvita.com.ua було оновлено.