+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Юні фотографи з Миколаєва приборкували світло і творили «магічні» візерунки

14/11/2018 12:36

Посмішки на вустах, очі сумні – додому ніхто не хоче, а це найбільший комплімент для координаторів та кураторів. З 30 жовтня по 5 листопада 2018 року учасники Студії «Фотокрок», що діє при міській Станції юних техніків у Миколаєві, чаклували і космосували у Альтернативній інноваційній школі для юних стартаперів Міжнародній зеленій школі Клима Чурюмова – у чарівному високогірному селі Космач, Косівського району, Івано-Франківської області.

 

Тиждень промайнув як падаюча зірка – збоку здається, що за лічені секунди, але для зірки минув не один день, доки вона досягла пункту призначення.

Знання, які зеленошкільці винесли за тиждень  – безцінні. Зокрема, наші гості навчилися мистецтву фотографії, яке практикували на прогулянках та екскурсіях, познайомились із життям та творчістю відомого українського астронома Клима Чурюмова, що надихнуло дітей на створення мультфільму за його віршами.Окрім цього, до МЗШ завітали й маленькі гості – першокласники місцевої школи, яких також ознайомили з мистецтвом створення анімації.

 

Погода потішила теплом і сонцем, тому на свіжому повітрі і діти, і дорослі вивчали систему ефективного тайм-менеджменту SCRUM, яку вже використовують у повсякденному житті, – кожен учасник забрав із собою додому власну SCRUM-дошку. Керівник студії “Фотокрок” Ірина Гузій навчила, як приборкати світло і зафіксувати його на фото вночі, після чого діти творили «магічні» візерунки та мали можливість побувати у ролі комет, галактик, зірок завдяки техніці малювання світлом – фрізлайту та make-up'у сяючими фарбами. 

 

Місцева координаторка, вчитель української мови та літератури Космач-Ставницької школи Оксана Линдюк навчила всіх справжнім гуцульським танцям – на галерії діти з усіх куточків України танцювали «голубку», «гуцулку», танці із віником. Знайомство із етнокультурою Гуцульщини продовжила і талановита майстриня Галина Луцяк – всі зеленошкільці спробували себе у виробництві сирних коників та писанні писанок.

 

Волонтерка Корпусу Миру, друг Міжнародної зеленої школи, американка Жанін Вінн допомогла дітям удосконалити свою англійську, водночас обговоривши проблеми екологічного стану довкілля. На це її, зокрема, надихнуло екоприбирання, яке діти влаштували напередодні, очистивши берег гірської річки від сміття і пляшок.

На завершення осінньої сесії кожен зеленошкілець отримав сертифікат учасника школи за активну участь у ії житті, естафетах, іграх та квестах.

 

Тепер готуємось до зимових сесій і чекаємо на нових учасників у нашому просторі космічних ідей та їх реалізації: 

https://www.youtube.com/watch?v=FywaKZntzrk&t=33s

 

Більше про Міжнародну зелену школу: 

https://tinyurl.com/y7dlw8oz