+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075

Новини

news-photo

Вступна кампанія-2018: Фонд разом з МОН узгодили спільну стратегію дій

15/04/2018 15:54

Інформаційна кампанія по вступу-2018 набирає обертів. Нещодавно представники ГО «Фонд «Відкрита політика» зустрілися й окреслили план спільних дій з працівниками Міністерства освіти і науки: начальником управління інформаційної політики МОН Тетяною Голубовою, завідуючою сектором переміщених вищих навчальних закладів Департаменту вищої освіти МОН Світланою Кретович, головним спеціалістом цього ж сектору Іриною Кравчук, представниками директоратів вищої освіти, стратегічного планування.

Як відомо, саме Фонд упродовж чотирьох років співпрацює з МОН й сприяє наданню доступної освіти молоді з тимчасово окупованого Криму і сходу України. «З 2014 року ми працюємо в освітньому кластері ЮНІСЕФ, що координує гуманітарні місії ООН, інші організації, дотичні до вирішення проблематики доступу до освіти дітей з неконтрольованих та окупованих територій, -- зауважила виконавчий директор ГО «Фонд «Відкрита політика» Ірина Жданова.-- Упродовж трьох років наша організація спільно з Міністерством освіти і науки проводить інформаційну кампанію щодо можливостей вступу молоді, постраждалої від конфлікту, до українських навчальних закладів. У нас постійно працює «гаряча лінія», яка на період вступної кампанії функціонує спільно з МОН. Також створюємо й розповсюджуємо значний спектр інформаційної продукції (листівки, постери, покрокові інструкції, дорожні карти), аудіо-, відеоролики».

За словами Ірини Жданової, водночас дуже важливо усвідомлювати, які нині існують джерела донесення інформації, оскільки в цих регіонах прослідковується потужна інформаційна блокада. «Щоб донести важливу інформацію про можливості вступу до українських навчальних закладів, ми вже розмістили постери, листівки на КПВВ з основними датами вступу-2018, провели прес-конференцію в Краматорську, де їх анонсували. Для кримчанрозмістили інформацію на сайті «Крим, Реалії» та на КПВВ «Чонгар», провели чимало радіо- й телеефірів», -- зазначила керівник громадської організації.

Під час зустрічі з освітянами представники Фонду проговорили спільні дії, вироблені Комунікаційною стратегією. Зокрема, домовились про проведення онлайн-семінару з працівниками приймальних комісій вишів, ПТНЗ, зустрічі з фахівцями МінТОТ та МІП, допомогу МОН у просуванні соціальної реклами (відео-, аудіороликів) на телебаченні й радіо. А також про проведення спільної прес-конференції з міністром освіти і науки Лілією Гриневич вкінці квітня.

Майбутні вступники з Криму і сходу можуть знайти більше інформації на сайті «Доступна освіта»

За консультацією -- звернутися за телефонами «гарячої лінії» «Фонду «Відкрита політика»:
0 800 504 425 – БЕЗКОШТОВНО!
+38 068-951-25-13; +38 050-550-54-11
(Viber/Telegram/WhatsApp/Skype: Dostupna Osvita UA).