+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075

Новини

news-photo

«Гаряча лінія» для вступників з Криму і сходу: «Фонд «Відкрита політика» та ЮНІСЕФ в Україні продовжують співпрацю

15/04/2018 15:46

Під час зустрічі в офісі ЮНІСЕФ в Україні представники ГО «Фонд «Відкрита політика» підсумували результати роботи «гарячої лінії» та представили нову Комунікаційну стратегію.

За словами виконавчого директора Фонду Ірини Жданової, саме «гаряча лінія», що працює вже третій рік, є основним джерелом інформації для випускників шкіл, які постраждали від військового конфлікту, їхніх батьків і рідних. Адже важливо доносити достовірні відомості жителям тимчасово окупованого Криму і непідконтрольних територій сходу про можливості отримати якісну українську освіту й документи державного зразка. Так, торік на «гарячу лінію» надійшло понад 8,3 тисячі дзвінків.

Одначе майбутні вступники та їхні батьки отримують інформацію про вступну кампанію й з інших джерел. «Надзвичайно важливу роль відіграє радіопокриття на непідконтрольних територіях, зокрема чимало дзвінків надходить з Донецька, -- зазначила Ірина Жданова. – Поширювати нові відомості вдається завдяки співпраці з радіостанціями «Голос Донбасу», «Українське радіо», «Радіо свобода», «Крим. Реалії», «Донбас. Реалії», також допомагають радіоточки, встановлені на КПВВ. Водночас неабияку роль відіграють зустрічі з представниками місцевої влади, освітянами в Краматорську, Очеретиному, інших населених пунктах поблизу непідконтрольних територій. Оскільки в освітян є чимало інструментів донесення інформації до колег по той бік лінії зіткнення. Додатковим неформальним джерелом є й студенти українських університетів. Ці молоді люди можуть поширювати відомості про можливості вступу до вишів, ПТНЗ серед своїх рідних, знайомих, однолітків в окупованих регіонах».

Під час зустрічі в ЮНІСЕФ в Україні представники Фонду обговорили наступні кроки співпраці, просування інформаційних продуктів (листівок, постерів, соціальної реклами в потягах тощо) з основними кроками вступу для абітурієнтів з тимчасово окупованого Криму й сходу до українських вишів і ПТНЗ. А також домовилися створити спільний Telegram-канал під назвою «Доступна освіта».

За результатами зустрічі представники ЮНІСЕФ та громадської організації підписали нову угоду про співпрацю щодо продовження роботи «гарячої лінії» та консультування вступників з регіонів, що постраждали від конфлікту.

Більше інформації майбутні вступники можуть знайти на сайті «Доступна освіта»

За консультацією -- звернутися за телефонами «гарячої лінії» «Фонду «Відкрита політика»:
0 800 504 425 – БЕЗКОШТОВНО!
+38 068-951-25-13; +38 050-550-54-11
(Viber/Telegram/WhatsApp/Skype: Dostupna Osvita UA).