+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075

Новини

news-photo

Вступ для кримчан: ГО «Фонд «Відкрита політика» дав старт інформаційній кампанії спільно з кримськими ЗМІ

01/04/2018 12:24

За спрощеною процедурою абітурієнти з тимчасово окупованого півострова можуть вступити до українських вишів БЕЗ українського паспорта, атестату, БЕЗ сертифікатів ЗНО. Вже відомо, що освітні центри «Крим-Україна» («Донбас-Україна» -- для молоді зі сходу), до яких необхідно звернутися, цьогоріч працюватимуть з 4 червня по 28 вересня. Більше інформації – на сайті

Нові дати роботи освітніх центрів, строки прийому документів днями озвучила виконавчий директор ГО «Фонд «Відкрита політика» Ірина Жданова під час круглих столів, радіо-ефірів і телесюжетів у багатьох ЗМІ – всеукраїнських та кримських.

Зокрема, під час круглого столу в інформаційному агентстві «Укрінформ» Ірина Жданова підкреслила, що цього року під час вступної кампанії кримчанам планують надати не менше квот, ніж торік – понад 2,5 тисячі.

В ефірі радіо «Крим.Реалії», «Радіо Свобода» очільниця ГО «Фонд «Відкрита політика» теж детально розповіла, як кримчанам отримати вищу освіту на материку:


Оскільки «Фонд «Відкрита політика» від початку військового конфлікту адвокує надання рівного доступу до української освіти абітурієнтам з тимчасово окупованого Криму й непідконтрольних територій сходу, працівники громадської організації поділилися власними успішними історіями у відеоролику на телеканалі UA.Крим

«Ми вдячні за співпрацю Міністерству освіти і науки, зокрема, завідуючій сектором переміщених вишів Департаменту вищої освіти Світлані Кретович, багатьом освітянам у регіонах. А також керівниці програми підтримки демократичних процесів Українського незалежного центру політичних досліджень Юлії Тищенко, представникам інших громадських організацій», -- зазначає Ірина Жданова.

Основні кроки вступу також висвітлені у матеріалі «Безкоштовна освіта на материку: як кримчани вступають до українських вишів на бюджет» на сайті «Крим. Реалії»

Нещодавно представники ГО «Фонд «Відкрита політика» взяли участь у круглому столі на тему «Чотири роки без Криму: наслідки окупації та перспективи звільнення півострову», що відбувся у столиці в Таврійському національному університеті ім. В. І. Вернадського – єдиному виші, переміщеному з окупованого півострова. Про це – у матеріалі на офіційному сайті