+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075

Новини

news-photo

Фонд «Відкрита політика» спільно з МОН розробив методичку для працівників «гарячої лінії»

04/07/2017 18:20

Фонд «Відкрита політика» спільно з Міністерством освіти і науки України розробив методичні матеріали для консультантів «гарячої лінії» з питань освіти.

Зокрема, у методичному посібнику зібрані контакти Міністерства освіти і науки України та закладів освіти, контакти обласних Департаментів освіти і науки, телефони «гарячих ліній», у т.ч. і в регіонах.

Методичні матеріали містять нормативно-правові акти України (закони, накази, постанови) у галузі освіти, які регулюють питання здобуття української освіти особами, які проживають на тимчасово окупованій та тимчасово неконтрольованій територіях України (Крим, Донбас).

Також посібник містить покрокові інструкції для абітурієнтів з Криму та Донбасу щодо вступної кампанії та можливості здобути загальну середню українську освіту, дорожню карту «Як отримати дублікат про освіту» і «Як продовжити навчання в українських ВНЗ тим, хто навчався/навчається в закладах на окупованих та тимчасово неконтрольованих територіях України».

У методичці є оновлений перелік вищих навчальних закладів, які розташовані на території Луганської та Донецької областей, де здійснюють свої повноваження обласні військово-цивільні адміністрації, на базі яких створені Освітні Центри «ДОНБАС-УКРАЇНА» та перелік вищих навчальних закладів, які було евакуйовано з території проведення антитерористичної операції (на період її проведення), на базі яких створено Освітні Центри «ДОНБАС-УКРАЇНА». Перелік Освітніх Центрів «КРИМ-УКРАЇНА».

У посібнику зібрані найбільш поширені питання-відповіді, які надходять на «гарячу лінію».

Посібник з методичними матеріалами можна переглянути та скачати за посиланням