+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

news-photo

Фонд "Відкрита політика" взяв участь у Міжнародному форумі "Взаємодія політиків і громадськості у просуванні християнських цінностей

05/06/2016 10:19


Генеральний директор Фонду Ірина Жданова виступила з темою "Взаємодія громадських діячів, політиків, наукової і художньої інтелігенції у просуванні християнських цінностей: синергетизм як відповідь на сучасні виклики." Було запропоновано створення сучасних відкритих платформ для дискусії вчених, молоді, журналістів, християн різних конфесій. "Ми маємо йти до молоді в соцмережі, на ютуб, створювати інформаційний продукт, який цікавий для молоді. Який дає відповіді на її питання".
Прикладом створення такої відкритої платформи є створення Відкритого православного університету "Софія".
На її думку, на рівні державної політики потрібно системно займатись підтримкою сімї. Серед завдань ­ підготовкою соціальних працівників, які б надавали допомогу в збереженні традиційної сім'ї.


Необхідно працювати в педагогічних університетах, створювати окремі курси, кафедри для підготовки вчителів, які б плекали сімейні цінності, фахівців із впрвадження сімейної політики.
На її думку, видання підручників і впровадження курсу в школі на підтримку сім'ї не вирішить проблему , якщо не буде фахівців, а може лише дискредитувати. Лише власний успішний приклад може молодь переконати в необхідності мати духовний стержень залишатись собою, часто йти проти течії.
Ірина Жданова запропонувала створити он­лайн курси з підготовки таких фахівців спільно з порталом "Педагогічна преса". Внести в законопроект "Про освіту" правку стосовно формування християнських цінностей, традиційних цінностей, формування духовної компетентності. Це корелюється із законом "Про суспільне мовлення", який вже прийнято в парламенті.


Моніторити ситуацію, як імплементується цей закон. Адже при виборах членів в Наглядову раду були застереги в Нацраді зпитань телебачення і радіомовлення щодо того, чи відноситься це до компетентності членів наглядової ради. Чи не є втручання в редакційну політику. Тому потрібно уважно моніторити як впроваджуються прийняті закони. І головне, на їі думку, робити спільну міжнародну толоку на підтримку традиційних загальнолюдських цінностей.
На молитовному сніданку, який відбувся 2 червня, Ігор Жданов, Генеральний директор Фонду ( до 2014 р.) взяв участь у спільній молитві за Україну.