+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

  • news-photo
  • news-photo

Фонд «Відкрита політика» взяв участь у навчанні консультантів Урядового контактного центру

11/06/2021 17:32

10 червня 2021 року відбулася онлайн зустріч представників Міністерства освіти і науки України, фахівців Урядового контактного центру та ГО «Фонд «Відкрита політика». Під час зустрічі було проведено навчально-методичний тренінг для консультантів Урядової гарячої лінії, яка працює для вступників з тимчасово окупованих територій (ТОТ). 

 

Організатор – ГО «Фонд «Відкрита політика», який реалізує проєкт «Доступна освіта для студентів з непідконтрольних уряду територій (підтримка державної гарячої лінії)», та Міністерство освіти і науки  України за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».
 

 

З 7 червня розпочали роботу 214 Освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», через які мешканці тимчасово окупованих територій та прифронтових районів можуть вступити до українських вишів за спрощеною процедурою. Відтак, істотно збільшилася і кількість звернень на Урядову гарячу лінію, фахівці якої консультують абітурієнтів з ТОТ та їх батьків. Зважаючи на це, Урядовий контактний центр звернувся до Міністерства освіти і науки України з проханням провести навчання для консультантів гарячої лінії з питань, які потребують додаткового роз’яснення. Онлайн-навчання було проведене на платформі Фонду «Відкрита політика», з залученням консультантів Урядової гарячої лінії, експертів Фонду та працівників регіональної гарячої лінії (Краматорськ). Загалом у заході взяли участь понад 20 учасників. 

 

Начальник Головного управління вищої освіти і освіти дорослих Директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Світлана КРЕТОВИЧ ознайомила учасників з новою нормативно-правовою базою та процедурою спрощеного прийому через Освітні Центри «Донбас/Крим-Україна» у 2021 році. Крім того, Світлана КРЕТОВИЧ надала вичерпні відповіді на перелік актуальних питань від Урядового контактного центру. Зокрема, щодо основних дат вступної кампанії, документів, які необхідно надати абітурієнтам для вступу за квотою 2, можливості повторного вступу за спрощеною процедурою, вступу через ОЦ за наявності довідки внутрішньо переміщеної особи тощо. 

 

Виконавча директорка Фонду «Відкрита політика» Ірина Жданова презентувала «Методичний посібник до роботи урядової та регіональної гарячих ліній, освітніх центрів під час вступної кампанії-2021», що містить інформацію щодо нормативно-правових документів, які регулюють діяльність Освітніх Центрів та визначають особливості вступної кампанії-2021, а також покрокові інструкції для абітурієнтів, перелік Освітніх Центрів по областям, детальну інструкцію для консультантів гарячої лінії. 

 

Представники Міносвіти подякували Фонду «Відкрита політика» за створення WhatsApp-чату для комунікації та взаємодопомоги між керівниками Освітніх Центрів «Донбас/Крим-Україна» щодо питань вступної кампанії-2021. Наразі до групи керівників ОЦ доєдналися також представники Міністерства та Урядового контактного центру – загалом понад 150 учасників. Керівники Освітніх Центрів мають змогу обговорювати поточні питання цьогорічної вступної кампанії напряму з представниками Міносвіти, що є унікальним комунікаційним кейсом.