+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

news-photo

Let’s Open Green STrEAM: Фонд продовжує реалізовувати проекти за підтримки Посольства Литви

30/05/2019 21:58

Let’s Open Green STrEAM: Фонд продовжує реалізовувати проекти за підтримки Посольства Литви

 

У 2019 році Посольство Литовської Республіки в Україні знову підтримало проект Фонду «Відкрита політика» «Let’s Open Green STrEAM», який передбачає навчання освітян, студентів педагогічних закладів вищої освіти (далі – ЗВО) та школярів з Донецької і Луганської областей.

 

Старт цього проекту розпочався у минулому році і мав гарні результати: було проведено тренінги, інформаційну кампанію. Загалом у двох тренінгах взяли участь 50 освітян: вчителі, представники управлінь освіти, інститутів післядипломної освіти з Очеретиного, Рубіжного, Краматорська, Попасної, Станиці Луганської, Троїцького, Новодонецького, Старобільська, Бахмута, інших міст неподалік «лінії розмежування», щоб навчитися інноваційним STEM/STrEAМ методикам, проектному менеджменту та фандрайзингу, ознайомились з освітніми інноваційними кейсами країн ЄС. У відкритому креативному зеленому просторі Міжнародної зеленої школи учасники тренінгів перейняли унікальний досвід поєднання цікавої науки з традиційним мистецтвом, зеленими цінностями. А також дізналися, як навчити учнів робототехніці, інжинірингу, 3D-моделюванню без інтерактивних дошок та дорогих комплектів LEGO – за допомогою дешевих матеріалів.

 

Більше про тренінги-2018 на сайті Фонду «Відкрита політика»: http://openpolicy.org.ua/news/238/

 

У 2019 році ми продовжуємо розпочату роботу. Так, у нас знову заплановано 2 тренінга Innovative summer Science&Digital [no]Schools та Innovative autumn Science&Digital [no]Schools для освітян, студентів ЗВО та школярів з Донецької і Луганської областей.

 

Перший 5-денний тренінг - summer Science&Digital [no]Schools відбудеться з 2 по 7 липня 2019 року у Міжнародній зеленій школі в Карпатах. Тренінг буде складатися з трьох модулів: Модуль 1. Let’s Open Green STrEAM, Модуль 2.  Media&Digital, Модуль 3. Soft Skills. Вони спрямовані на впровадження інноваційних методів STEM/STrEAM навчання, Digital кейсів, здобуття медіа та Soft Skills, засвоєння інноваційних методів управління (SCRUM-менеджменту) під час організації освітніх інноваційних таборів.

 

Також в рамках проекту заплановане створення мотиваційного відеоролика про методики STEM/STrEAM освіти на принципах openschooling, а до Дня вчителя, 4 жовтня 2019 року, буде проведено прес-ланч за участі освітян, дітей і молоді, молодих вчених, митців, політиків.

 

Дякуємо за підтримку у реалізації проекту Посольству Литви в Україні.

 

Схід і захід -- разом! МРІЙ! ДІЙ! РАДІЙ! Освіту -- кожному!