+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

news-photo

Літня та Осіння Science&Digital [не] Школа для освітян, студентів та старшокласників у Міжнародній Зеленій Школі

14/06/2019 10:04

Літня та Осіння Science&Digital [не] Школа для освітян, студентів та старшокласників у Міжнародній зеленій школі

У 2019 році за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні ми продовжуємо роботу над програмою Let’s Open Green STrEAM!

 

Big picture
 
Метою програми є розробка і впровадження моделі STrEAM освіти у систему формальної та неформальної освіти, забезпечення рівного доступу до інноваційної освіти дітям, молоді, незалежно від місця проживання (в т.ч. на неконтрольованих Урядом України територіях, вздовж «лінії розмежування», у високогірних районах та інших важкодоступних регіонах України).
 

Давайте об’єднаємось у команду і подаруємо кожній дитині, де б вона не жила, можливості: інноваційні, креативні, нові.

Тоді кожен Ваш учень стане маленькими Ейнштейном чи Кюрі. А головне - з великим добрим серцем.

Відкриваймо вікна шкіл у майбутнє!

Більш детально можна дізнатись про ST[r]EAM, подивившись запис лекції Ірини Жданової на телеканалі “Перший національний”

 

 

 

Фондом «Відкрита політика» заплановано 2 тренінги:

Літня та Осіння Science&Digital [не] Школа для освітян, студентів та старшокласників.

 
 
Для освітян Луганської та Донецької областей, які вже пройшли GREEN STREAM тренінги та готові стати менторами/коучерами, навчання є безкоштовним. Відбір здійснюється на конкурсній основі.
 

Перший 5-денний тренінг - Літня Science&Digital [не]Школа відбудеться з 2 по 7 липня 2019 року у Міжнародній зеленій школі в Карпатах

 

 
 

Тренінг буде складатися з трьох модулів:

  • Let’s Open Green STrEAM
  • Media&Digital
  • Soft Skills.

Другий тренінг відбудеться у вересні ( дати узгоджуються).

 

Тренінги спрямовані на впровадження інноваційних методів STEM/STrEAM навчання, Digital/цифрових кейсів, здобуття медіа та Soft Skills, засвоєння інноваційних методів управління (SCRUM-менеджменту) під час організації освітніх інноваційних таборів.

 

Окрім освітян ( в першу чергу , з педагогічних університетів, коледжів) запрошуються студенти та старшокласники. Вони пройдуть окремий курс навчання для підготовки асистентів вчителів, амбасадорів, які поширюватимуть ідеї GREEN STREAM, рівного доступу до інноваційної освіти в соціальних мережах

 

Також в рамках проекту заплановано створення мотиваційного відеоролика про методики STEM/STrEAM освіти на принципах openschooling, а до Дня вчителя, 4 жовтня 2019 року, буде проведено прес-ланч за участі освітян, дітей і молоді, молодих вчених, митців, політиків.

 

Проект«Let’s Open Green STrEAM» відбуватиметься за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні.

 
Big picture
 
 

НАШІ ЦІННОСТІ

Нам важливо плекати команду небайдужих педагогів, які мають не лише потужний інтелект, а й перш за все, - добре серце. Тому дуже багато активностей спрямовано саме на виховання «людей добрих справ», на те, щоб вчителі і діти вміли працювати в команді і одне одному допомагали.

 
 

Наше гасло

Науку - для миру, освіту з любов’ю - кожному!

Міжнародна Зелена Школа імені Клима Чурюмова - це школа «без стін», в якій лабораторії працюють просто неба, а гірські шелест та пахощі, друзі поруч створюють особливу атмосферу, вільну від гаджетів та міського шуму. В ній вже 3 роки працює [не]школа для освітян, де пройшли навчання більше 100 вчителів шкіл, викладачів університетів/коледжів, працівників управлінь освіти з різних регіонів. Метою є створення команди небайдужих освітян для поширення інноваційної STrEAM освіти в основі якої є цінності милосердя, відповідальності, поваги до національної традиції та розмаїття.

 
 

ПРОГРАМА ТРЕНІНГІВ LET’S OPEN GREEN STREAM!

Picture
 

Нашою родзинкою є унікальний навчальний простір високо в горах, у селі Космач в Карпатах. Тут поєднуються традиційне мистецтво, екологічні цінності і STEM/STrEAM освіта, цифрове навчання. Програма формується з різних навчальних модулів. Обов’язковим є також #простір_ для_мрій: кава просто неба, майстерні з традиційного мистецтва, зустріч світанку в горах, вечірні гуцульські танці, споглядання водоспаду, спостереження зоряного неба, походи на полонину, інше.

  • 5-денна сесія включає три навчальні модулі, які визначаються в анонсі програми
  • кожна сесія завершується Міжнародною конференцією “Від екології душі - до екології Всесвіту!”
  • учасникам, які успішно пройшли навчання, видаються сертифікати, де вказується кількість годин (спільно з Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти)
 
 
 

НАВЧАЛЬНІ МОДУЛІ

 

Big picture
 

DIGITAL_TOOL

 

Big picture
 

ПРОСТІР ДЛЯ МРІЙ? Є!

 

 
 
 
 
 
 
Big picture
 
 

КОСМОС КОСМАЧА

 

Космач - унікальне гуцульське село в Карпатах, в якому збережена жива традиція.

 

ВИКЛАДАЧІ

 

Тренінги для освітян проводяться спільно з вченими, митцями, а також викладачами з фізико-математичних, природничих ліцеїв, Луганського інституту післядипломної педагогічної освіти. Окремі модулі проводять тренери Фонду “Відкрита політика”, які пройшли навчання та мають міжнародні сертифікати MASHAV, Ізраїль
 
Paragraph picture
 
 
 

Жданова Ірина Анатоліівна, виконавчий директор ГО "Фонд "Відкрита політика", канд. іст. наук, засновниця Міжнародної зеленої школи, тренер з STEAM&DIGITAL методик ( MASHAV, Ізраіль)

 
 
 
Picture
 

Єгорченко Ірина Анатоліївна, старший науковий співробітник Інститут математики національної академії наук України, канд. фіз.-мат. наук

 
 
Paragraph picture
 
 
 

Пикалова Валентина Валеріївна, старший викладач кафедри компютерної математики і аналіза данних НТУ ХПІ

 
 
 
Picture
 
 

Канафоцька Галина, координатор Центру соціального лідерства, тренер-викладач, науковий консультант м. Київ

 
 
Paragraph picture
 
 
 

Вовковинська Наталія Вадимівна, викладач інформатики та робототехніки Дитячої інженерної академії (м. Київ). Автор 8 посібників з інформаційних технологій, автор програм з робототехніки для 5-9 класів. Автор програми "Фізика для допитливих". Співпрацює з Всеукраїнським журналом "Комп'ютер в школі та сімї

 
 
 
Picture
 
 

Оверчук Наталія Володимирівна, вчитель трудового навчання Житомирської гуманітарної гімназії, модератор мистецьких майстерень Міжнародної зеленої школи.

 
 
Paragraph picture
 
 
 

Никируй Ростислав Іванович, доцент кафедри соціально-економічних та природничих дисциплін Коломийського інституту ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника"

 
 
 
Picture
 
 
Березан Ольга Веніамінівна, викладач хімії у Нововолинському ліцеї-інтернаті, спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, Заслужений вчитель України, кандидат педагогічних наук (2006 р.)
 
 

КОЛИ?

 

  • 2-7 липня [не]школа для освітян
  • Вересень 2019 (дати узгоджуються)

 

В Міжнародній зеленій школі є також окремі табори для школярів, в яких передбачені навчальні модулі для освітян, в т.ч. з ОТГ.

 

Освітяни можуть додатково самі визначатись з датами. Для цього треба зв’язатися з координатором Міжнародної Зеленої Школи за телефоном 38 067 454 45 16 або електронною адресою igskosmach@gmail.com

 

ТРАНСФЕР

До залізничної станції “Коломия” учасники прибувають самостійно. Трансфер Коломия-Космач-Коломия забезпечується організаторами.

 

Участь в тренінгах в липні та вересні є безкоштовною для освітян Луганщини, Донеччини, які пройшли конкурс.

Ця програма започаткована минулого року і є пріоритетною в стратегії Фонду «Відкрита політика» в 2018-2021. Вона була успішно презентована STEM освітянам з різних країн світу під час міжнародного тренінгу MASHAV в Ієрусалимі в січні 2018. Отримала підтримку Міністерства освіти і науки України

 

Дякуємо за підтримку у реалізації проекту Посольству Литовської Республіки в Україні.

 

Реєструйтесь вже зараз.

 

ВІДГУКИ

 

Picture
 
 

Наталя САРАНА, вчитель, м.Рубіжне Луганської області:

«Дуже приємні знайомства, досвід, відчуття поваги до себе та своїх знань та вмінь, ніхто ні до чого не змушує, а ти сам на крилах бажання розкриваєшься, розквітаєшь, як квітка!!!»

 
 
 
Picture
 
 
Олесь САНІН, відомий український кінорежисер, викладач Міжнародної Зеленої Школи

«У мене є враження того, що тут майбутнє. Те як діти задають питання свідчить про те, що ти недарма щось робиш, недарма приїхав сюди і це дуже важливо. Я весь час думаю про продовження цієї роботи щодо співпраці. Впевнений що через багато років, коли зустріну цих дітей перед якими щось читав, розповідав про кіно, буду пам’ятати їхні очі – такі ж натхненні і щасливі але вже дорослі. Точно знаю, що когось з них колись зустріну великим академіком і точно хорошу людину».

 
 
 
Picture
 
 
Юрій ХАЛАВКА, кандидат хімічних наук, докторант Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, викладач Міжнародної Зеленої Школи

«Це був цікавий досвід Ми побачили, що діти у Міжнародній Зеленій Школі дуже мотивовані і багато з них дійсно проявляли інтерес до того, що ми їм показували: до експериментів, прикладних речей з хімії. Це приємно тішить. Видно, що коли діти самі починають долучатися до експериментів і робити щось своїми руками, їх це захоплює і пробуджує інтерес до навчання. Саме тому усі заняття у Міжнародній Зеленій Школі проходять в неординарній та інтерактивній формі, щоб зацікавити кожного».

 
 
 
Picture
 
 

Юлія НЕФЬОДОВА, Луганський національний аграрний університет Луганська область:

«Коли працюєш із Фондом «Відкрита політика», то відчуваєш професіоналізм, а наша обізнаність зростає у невимушеній атмосфері толерантності та компетентності. Таке дивовижне поєднання надихає не просто на створення нових продуктів під пильним оком тренерів, а й на бажання розвиватися у подальшому.»

 
 
 
Picture
 
 

Вікторія ЗАДОРОЖНЯ, вчитель Рубіжанської загальноосівтньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Луганської області:

«На тренінгу Фонду ми із задоволенням отримали знання, які допомагають нам і нашим дітям змінити наше життя на краще. »

 
 
 
Picture
 
 

Олександр БОЛОТІН, викладач спецдисциплін Рубіжанського політехнічного коледжу імені О.Є. Порай-Кошиці Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, фахівець з профорієнтаційної роботи:

«Збіг очікувань і отриманих результатів - швидше за все саме так можна охарактеризувати тренінги, які проводить Фонд "Відкрита Політика". Не перестаєш дивуватися наскільки тренерам вдається пов'язати воєдино теорію і отримання практичних навичок.»

 
 
 
Picture
 
 

Світлана ШКУРКО, методист з дистанційної освіти відділу освіти міської ради, м. Мирноград, Донецької області:

Приємні враження залишилися від відвідування Космач-Ставницької ЗОШ І-ІІ ступенів, де на власні очі побачили, як сільська школа працює у високогірних умовах. Усіх зацікавила тема проектного менеджменту. Впевнена, що ідеї, які виникли під час занять, будуть реалізовані у якості певних проектів.

Заняття тренінгу проходили у неформальній обстановці. Крім лекцій та практичних завдань були ще й «Години для мрій», «Космічне какао» та «Простір для мрій». Це надало змогу учасникам насолодитися природою, теплом гірського сонця, доторкнутися до місцевого колориту.

Тренінг став справжнім комунікаційним майданчиком для розширення взаємозв’язків між освітянами Донеччини.

 
 
 
Picture
 
 

Наталія БОБРОВСЬКА, заступник начальника відділу освіти Добропільської міської ради Донецької області:

«Тренінг Фонду “Відкрита політика” проклав зелений шлях, куди йти і як працювати. »

 
 
Відео враження від Світлани КРЕТОВИЧ, в.о. директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України, КРАВЧУК Ірини, головного спеціаліста сектора переміщених осіб МОНУ
 
 

СПІВПРАЦЯ

 

Міжнародна Зелена Школа співпрацює зі школами України, Ізраїлю і США для популяризації GREEN ST[r]EAM освіти.

 

Для вчителів є пропозиція розробити спільно план співпраці на 2-3 роки з навчальним закладом або місцевою владою для апробації методи GREEN ST[r]EAM в місцевій громаді.

 
 

Адреса Міжнародної зеленої школи:

с. Космач Косівського р-ну

вул Ставницька ,128.

Знайти на карті

Координати геолокації: 48.308176, 24.832688

 
 
Big picture
 

Організатор Міжнародної Зеленої Школи

Picture
 

ГО «Фонд «Відкрита політика»

Тел.: +38 044 279 00 96;

+38 068 024 51 69

Skype: Open Policy Foundation

openpolicy.org.ua

e-mail: openpolicy.org.ua@gmail.com

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Адреса ГО «Фонд «Відкрита політика»:

м. Київ, вул. Левандовська, 5а

 
 

Коротка інформація про організацію

Громадська організація «Фонд «Відкрита політика» створена у 2008 році.

Свідоцтво про державну реєстрацію № 36304445 від 30.12.2008.

 

МІСІЯ

Наука – для миру, освіту – кожному! Плекати простір, дружній до людини

 

МЕТА

Плекати традиційні європейські цінності і цінності сталого розвитку в місцевих громадах та на транснаціональному рівні, розширювати доступ дітей та молоді до якісної освіти, розвивати науково-інноваційний потенціал України.

 

ЗАВДАННЯ

  • Розширювати доступ до якісної інноваційної освіти в умовах децентралізації, створювати умови для виявлення талантів (у т. ч. громадянам з тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщеним особам, дітям та молоді із важкодоступних регіонів, сільської місцевості, з особливими потребами)
  • Підвищувати якість освіти в першу чергу у сільській місцевості, у важкодоступних регіонах, в Донецькій та Луганській областях, а також розвивати спеціалізовану наукову освіту для обдарованих дітей, впроваджувати новітні STEM/STrEAM методики в державних та недержавних школах у поєднанні із зеленими цінностями.
  • Зміцнювати ментальне здоров’я громадян з урахуванням особливих потреб, пов’язаних з гендером серед усіх вікових груп.
  • Адвокувати потреби доступу та якості освіти, а також ментального здоров’я, впливати на формування державної політики.
  • Посилювати інституційну спроможність місцевих громад, синергію на місцевому, регіональному, національному та транснаціональному рівнях в адвокації, промоції та реалізації інноваційних безпекових проектів в умовах сучасних викликів (децентралізація, глобальні зміни клімату, військові конфлікти, ін.).

 

 
Big picture