+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

news-photo

Відкрийте вікна шкіл в майбутнє: Україна перейматиме досвід Ізраїлю

30/04/2018 15:38

27 квітня о 10:00 в інформаційному агентстві «Укрінформ» відбудеться прес-конференція на тему: «ВІДКРИЙТЕ ВІКНА ШКІЛ В МАЙБУТНЄ! Співпраця України та Ізраїлю в галузі наукової освіти, STrEAM-навчання, залучення учнів до стартаперства».

Організатори: ГО «Фонд «Відкрита політика», Громадянська платформа з реформування наукової сфери в Україні, ГО «Ізраїльські друзі України»/IsraeliFriendsofUkraine за сприяння Українсько-єврейської зустрічi, Посольства України в Ізраїлі, Посольства Ізраїлю в Україні, Міністерства освіти і науки України.

Спікери:
Ірина ЖДАНОВА – виконавчий директор ГО «Фонд «Відкрита політика», координатор Громадянської платформи з реформування наукової освіти в Україні, випускниця MASHAV, засновниця Міжнародної зеленої школи, кандидат історичних наук. Представник Посольства Держави Ізраїль в Україні.
Анна ЖАРОВА
– співзасновниця та голова громадської організації IsraeliFriendsofUkraine, Ізраїль (Skype-зв'язок). Валерія ГОХМАН – головний спеціаліст Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН. Ольга ЛІШИК – заступник голови Луганської облдержадміністрації.
Люсі ІКСПЕСУ, STEM- тренер WAAWFoundation, координатор проекту «STEM для дівчат», випускниця MASHAV, Нігерія (Skype-зв'язок).

Під час прес-конференції будуть представлені підсумки першого Ізраїльсько-українського освітнього форуму-2018, що днями відбувся в Тель Авіві, дорожня карта реформування наукової середньої освіти в Україні (спеціалізованих наукових ліцеїв-інтернатів). Спікери розкажуть про співпрацю України та Ізраїлю в інноваційних освітніх технологіях та залучення школярів спеціалізованих закладів наукового спрямування до стартаперства, підприємництва.
Важливою темою обговорення стане доступ дітейважкодоступнихрегіонів, учнів, якіпостраждаливідзбройногоконфлікту, до STrEAMосвіти. Організаторипрезентуютьновий проект Open GREEN STrEAM, розроблений для Луганської, Івано-Франківської областей, – його буде реалізовано на базіМіжнародноїзеленоїшколи у високогірномурегіоніУкраїнських Карпат. Такожпредставники ГО «Фонд «Відкритаполітика» презентуютьдоброчинний проект Міжнародноїзеленоїшколи для дітей сходу та родин учасників АТО.

Партнерами першогоІзраїльсько-Українськогоосвітнього форуму виступили: ГО «Фонд «Відкрита політика»; METC (MashavEducationalTrainingCenter), Ізраїль;MilhauzInstituteofIdentityArtandEducation, Ізраїль; TheFieldCenterforEntrepreneurshipatAriel, Ізраїль;Центр ІнноваційноїОсвіти “Про.Світ”, Україна; EdCamp, Україна; STEMCoalition, Україна; Институт Общественной дипломатии, Україна; GlobalUkraine; UkrainianGlobalSchool.

Більше інформації про ГО «Фонд «Відкрита політика»: openpolicy.org.ua.

Відеоролик «Цікава наука серед мальовничих Карпатських гір - Міжнародна зелена школа»

Пряма трансляція заходу за посиланням

Контакти:
01034, Київ, вул. Прорізна 23 Б
Тел./Факс (044) 279 00 96
Моб.: (+38) 068 024 51 69
Skype: OpenPolicyFoundation
openpolicy.org.ua@gmail.com
Контактна особа: Ірина Загородня, координатор програм.