+38 098 079 69 73   +38 (044) 288 5075    Open Policy Foundation

Новини

  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo
  • news-photo

Мистецька освіта як складова STrEAM навчання: Ірина Жданова взяла участь Міжнародній конференції Міністерства культури України

24/11/2017 21:23

ГО «Фонд «Відкрита політика» стала співорганізатором Міжнародної наукової конференції «Культурно-мистецька освіта на сучасному етапі: прагнення, виклики, перспективи», яку провело Міністерство культури України 23-24 листопада 2017 року.

Участь у конференції взяли: Євген НИЩУК, Міністр культури України, Ірина ЖДАНОВА, керівник ГО «Фонд «Відкрита політика», Володимир КОВТУНЕЦЬ, Перший заступник Міністра освіти і науки України, Олексій БЕЗГІН, ректор Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, Анна САГАЛОВА, ст. викл. Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського, голова Ради Молодих вчених при Міністерстві культури України, а також міжнародні представники - діячі у сфері культури з Естонії, Латвії, Німеччини, Польщі, Данії та США.

На конференції Ірина ЖДАНОВА презентувала доповідь на тему «Мистецька освіта як складова STrEAM навчання: нормативно-правове забезпечення та впровадження в місцевих громадах в умовах децентралізації».

Презентація за посиланням

«Сьогодні до STEM додається А, Art - мистецтво. Це додавання є важливим, оскільки включає в себе такі практики як моделювання, розробка наукових пояснень та участь у критиці, які часто недооцінюються в контексті математичної та природничої освіти», - зазначила Ірина Жданова.

Вона додала, що сьогодні неможливо розглядати інноваційну економіку та підготовку фахівців без мистецької складової навіть на рівні наукові, інженерної і ІТ освіти.
«Роль мистецької освіти не лише в тому, щоб виховати інтелігенцію, а й у тому, щоб підготувати молоду людину знайти себе на ринку праці», - наголосила Ірина Жданова.

У свою чергу міжнародні представники ділилися досвідом організації мистецької освіти у Німеччині, Польщі, Латвії, Естонії, Данії, США. Зокрема, Андріс ВІТОЛІНС, проректор з адміністративної та творчої роботи Латвійської художньої академії (Рига) презентував доповідь на тему «Синергія між стандартами та креативністю». Серед іншого, Андріс презентував конкретний проект Technology Transfer Office про співпрацю студентів, професорів академії з бізнесом, регіональними спілками підприємців. Андріс розповів про конкретні цікаві кейси з мотивації, залучення студентів та професорів до реалізації мистецьких проектів через замовлення від бізнесу.